Meklēt...

375 0908 2334

Latvijas Jaunā teātra institūts

+375 ir Baltkrievijas starptautiskais tālsarunu kods. 09.08. – diena, kad 2020. gada augustā Baltkrievijā sākās masveida protesti pret cinisku prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un radās revolucionāra protesta kustība, kas turpinās līdz šai dienai. 23.34 – Baltkrievijas Republikas Administratīvā kodeksa pants par masu pasākumu organizēšanas un kārtības pārkāpšanu, pēc kura notiesāti jau vairāk nekā 40 000 baltkrievu.

Laikā, kad pasaulē notiek politiskie protesti, cilvēki reizēm mēdz pazust. Viņi tiek arestēti, ieslodzīti vai nogalināti. Bieži ar viņiem nav iespējams sazināties, un draugiem un radiem paliek tikai cerība. Baltkrievu aktieris Igors Šugaļevs dzīvo trimdā, un viņš protestu pret šo paralizējošo stāvokli pauž ar sava ķermeņa palīdzību. Ar mākslinieku Sergeju Šabohinu kopīgi veidotajā izrādē mākslinieks pakļauj savu ķermeni cietumos izplatītai spīdzināšanas metodei, lai dalītos savā pieredzē un aktīvista skatījumā uz Baltkrievijā notiekošajiem protestiem, kā arī par pievērstos jautājumam par to, kā iespējams solidarizēties ar politieslodzītajiem.

Projekts ar labdarības fonda “HUMANOS” starpniecību vāc līdzekļus, lai palīdzētu Baltkrievijas iedzīvotājiem, kuri cietuši no vardarbības un represijām.

Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
7. septembrī, 2022.

Performanti

Radošā komanda

Mākslinieks Sergejs Šabohins
Režisors Igors Šugaļejevs
Video māksliniece Aleksandra Konončenko