Meklēt...

Pretpoli

Ģertrūdes ielas teātris
Pievienot vērtējumu
9.4
5 vērtējumi
Laikmetīgās dejas izrāde “PRETPOLI” apspēlē mediju ietekmi uz cilvēka pasaules uztveri, vērtībām un viedokli par sabiedrībā notiekošo. Arvien vairāk mediju telpā redzamais atainojums nesaskan ar pilnīgo, niansēto dzīves realitāti. Informācijas telpa ir piesātināta, tajā ir grūti orientēties. Ir novērojama plaša viltus ziņu izplatība, manipulatīva faktu interpretācija un sazvērestības teorijas. Cilvēki nereti uzticas sociālajos tīklos rakstītajam un dalās ar to, nepārbaudot avota izcelsmi. Vērojot mediju telpu ir ļoti spilgti redzams, kā vienus un tos pašus notikumus, bildes, video un informāciju var pasniegt pretēji, novirzot sarunu sev labvēlīgā gultnē.
 
Izrādes dejotāji un horeogrāfi iemiesos trīs ideoloģiskus tēlus, kuri savstarpēji komunicējot publiskajā telpā, centīsies pierādīt savu taisnību. Izpildītāji metīsies cīņas laukumā, kurā notiek kā viedokļu, tā ķermeņu sadursme. Mākslinieki aicina skatītājus pieredzēt, trīs ideju konfliktu debašu šova arēnā, kurā radītais priekštats ir spēcīgāks par informācijas saturu. Ķermeņu savstarpējā mijiedarbībā radītais haoss būs vide, kurā tikai skaļākā balss tiks sadzirdēta. Manipulācija, oponentu argumentu sagrozīšana un nepatiesas informācijas sniegšana būs atļautie ieroči virsrokas gūšanai šajā debašu cīņā.
Izrādes ilgums
50min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
10. decembrī, 2022.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

dance.lv
dance.lv - Simona Ozola

Horeogrāfu mērķis ar izrādi nav bijis parādīt, kas pamatā ir radījis šo viedokļu atšķirību un kā nonākt pie secinājumiem, bet gan pētīt, kāda ir attiecību dinamika starp pretpoliem – radikāli atšķirīgiem viedokļiem.