Meklēt...

Piecas dziesmas – pasauli apdzīvojot

Ģertrūdes ielas teātris
Pievienot vērtējumu
8.9
8 vērtējumi

Kas veido mūsu izpratni par normu un kādu lomu tajā spēlē sabiedrībā valdošie varas un kontroles mehānismi? Kā paaudzēs pārmantotie priekšstati un vērtības ietekmē mūsu spēju tuvoties tiem, kas normas kritērijiem neatbilst? Kam un kad nepieciešama mūsu empātija?

“Izrādes centrā ir v i ņ a s ķermenis, tā uztveres un savas apziņas introspekcijas sarežģītība. V i ņ a s ķermenis un balss aparāts kā dzinulis pārveidoties, izdzīvojot dažādus tēlus un maskas, noklusinātu ainavu vīzijas.”

Lekcijizrāde “Piecas dziesmas - pasauli apdzīvojot” ir personisks piemiņas stāsts un veltījums pēcpadomju sievietes ķermenim, kas mudina iztaujāt priekštatus par normalitātes, empātijas un piederības nozīmi arī plašākas sabiedrības kontekstā. Laima Jaunzema seko dažādu paaudžu sieviešu ķermeņa pārvērtībām, lai pārdomātu sarežģītās attiecības, kurās veidojamies un pārveidojamies kopā ar pasauli mums apkārt.

Izrādes ilgums
1st. 20min. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
16. maijā, 2023.

Performanti

Radošā komanda

Idejas autore Laima Jaunzema
Mūzikas autors Antons Murigins
Scenogrāfs Rūdolfs Bekičs
Skaņu mākslinieks Antons Murigins
Tulkotāja Linda Gabarajeva

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

dance.lv
dance.lv - Katrīna Dūka

"Piecas dziesmas – pasauli apdzīvojot” ir cilvēcīgs un personīgs stāsts par neiederēšanos pasaulē, kura velta lielas pūles cilvēku kategorizēšanai un izstumšanai.