Meklēt...

Zēni nav meitenes

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
9.4
264 vērtējumi

Psiholoģiska drāma“Sabiedrība nepastāv vīriešu labā, tā pastāv, lai viņus savaldītu.”Šis stāsts būs par mīlestību. Par romantiku. Par iemīlēšanos godīgā, gudrā un asprātīgā vīrietī, kurš sievietei dod iespēju uzplaukt – kā mātei un savā darbā. Viņa ilgi nevar atrast savu vietu, bet viņš nekur viņu nesteidzina. Un, kad viņa beidzot ir atradusi savu aicinājumu kino nozarē, viņas bērni ir tikuši dārziņā, notiek tas, kas mēdz notikt. Idiliskā ģimenes dzīve izjūk brutāli.

Izrādes ilgums
1st. 45min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
10. februārī, 2023.

Performanti

Radošā komanda

Autors Deniss Kellijs
Horeogrāfe Inga Krasovska
Kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa
Režisore Diāna Kaijaka
Gaismu mākslinieks Reinis Zalte
Mūzikas autors Ernests Valts Circenis
Scenogrāfe Ieva Kauliņa
Tulkotājs Matīss Gricmanis

Atsauksmes

sproge.lizandere@gmail.com – 10.0

Dārta Danēviča ir izcila aktrise, visas kustības tik īstas, godīgas, spēcīgas. Nav pat minūtes, kas nebūtu piepildīta ar enerģiju un stāsta pilnas. Tik ticami, ka bail paliek un liekas, ka tas piedzīvots pa īstam Dārtas dzīvē. Pat satraucos vai pēc tādas izrādes var normāli dzīvot - tik īsti tas bija. Par šādu aktier spēli, tik stipru stāstu ar misiju ir nopelnīta jaudīgākā atzinība- skatītāju mīlestība. Dārtai novēlu mīlestību un silti apskauju. Ģeniāli!

2
Marlēna – 10.0

Aizpildīt skatuvi tā, ka jebkura cita aktiera klātbūtne būtu absolūti lieka, šķiet augstākā iespējamā pilotāža aktiera darbā. Piepildīt zāli ar sevi… Sniegums, kuru nav mēģināts noslēpt aiz pārliekas scenogrāfijas - bez krāšņiem kostīmiem un dekorācijām. Stāvēt uz skatuves un izdzīvot dzīvi, neko neslēpjot, necenzējot un neizskaistinot. Tā ir kaila aktierspēle! Minimālisms (labā nozīmē) scenogrāfijā, bet maksimālisms aktierspēlē. Tīri, dzīvi un trāpīgi, šis ceļojums izved cauri emociju virpulim, no smieklu asarām līdz sažņaugtai sirdij.. un to visu paveic viens cilvēks - Dārta Daneviča.

1
Egle – 9.1

LIELISKA Dārta Daneviča! Pusotru stundu viena pati mierīgi notur skatītāja uzmanību spriedzē, vienlaikus nemanipulējot ar mūsu emocijām. Vienkārši labs teātris par ļoti aktuāliem un sāpīgiem jautājumiem, kas var dzīvē skart katru no mums. Un arī plašāk: ja cilvēks var nogalināt savus bērnus, tad ko tur brīnīties par šausmām Ukrainā. Ļoti, ļoti jēdzīgs skatuves darbs. Pievienojos Skujinam - nominācija "gada aktrise" Dārtai arī no manis.

1
Džesija – 10.0

Emocionāi smaga. Bet, kurš gan ir teicis, ka dzīve būs viegla? Viela diskusijām un pārdomām.

1
Biba – 10.0

Izrāde,kura liek domāt un just vēl ilgi pēc izrādes. Spēcīga aktiermāksla. No smiekliem līdz asarām. Dārta….spēcīga aktrise.

1
zaneja@inbox.lv – 10.0

Izrāde, kurai nevar nedzīvot līdzi.. tu esi kā daļa no tās un pat ja nojaut scenāriju un centies apslāpēt emocijas, jo tu taču zini, ka tās ir tikai teātris, beigu beigās tu pārdzīvo ar asarām acīm. un pat vēl dienu divas esi tur palicis iekšā

1
kristaklincane@gmail.com – 10.0

Izrāde atstāja spēcīgu, smagu emocionālu sajūtu. Smaga, bet ļoti ļoti laba izrāde. Paldies Dārtai par izcilo sniegumu!

1
Ieva GG – 10.0

Izcila! Mākslas darbs ne izrāde. Kaut kas ģeniāls, aizskāra lidz sirds dziļumiem!!!

1
Gita – 10.0

Dārta ir lieliska aktrise! Ļoti harizmātiska, patiesi talantīga un citus iedvesmot spējīga. Manuprāt, viņa ir pelnījusi galvenās lomas, kurās tikai vēlreiz varēs apliecināt, ka ir īstajā vietā un var!

1
nadina.vitola@gmail.com – 10.0

No smiekliem lidz asarām. Kad man pajautāja: “Vai Tev patika?” bija un joprojām ir grūti noformulēt domas un sajūtas. Tas lika un liek domāt par skarbo realitāti. Un, manuprāt, tas ir galvenais mākslas uzdevums.

1
IP – 10.0

Labaka 2023 gada izrade, kura esmu bijusi. Tik izjusti, tik isti. Ta ir ista maksla vienai noturet skatitaju uzmanibu un piecelt zali kajas

1
KristapsR – 10.0

Aukstākā pilotāža.

0
Veronika – 10.0

Apbrīnoju Dārtas Danevičas drosmi, tik ļoti emocionāli spraigu un vienlaicīgi smagu izrādi nodot skatītājiem. Pārdzīvoju vēl ilgi pēc noskatīšanās. Aktrisei- milzīga apbrīna un pateicība! 10 no 10!!!

0
jumis – 10.0

Mani draugi mans zelts

0
daniels – 10.0

izcila aktrise!

0
Skujins – 9.0

Dārta? Tu biji lieliska! Iznesi visu izrādi viena. Super! Varbūt, man nepatika tie starpposmi, ar jau ierunāto tekstu, bet viss pārējais bija lieliski. Arī man. Kā džekam.. bez moralizēšanas, ar skaidru messidžu! Paldies! Ceru, ka tiksiet pie SN balvas! Es dotu!

0
Daina – 10.0

Vienkārši fantastisks aktierdarbs

0
ieva_brence – 10.0

Izcila aktierspēle! Tik daudz emociju u niansētu darbību. Ir vērts noskatīties…

0
LauraSaulite – 10.0

Dārta ir izcila aktrise, un šī izrāde to pierāda.

0
students9 – 10.0

Vienīgā sezonas izrāde kas spēj uzrunāt

0
Evita – 10.0

Kolosāla izrāde, Dārta izcila!!

0
LaumaO – 10.0

IZCILI

0
Bringmane – 10.0

Lielisks aktierdarbs, aktuāla tēma!

0
ievagrava@inbox.lv – 10.0

Izrādē tika atspoguļotas nopietnas un reālas dzīves problemās.

0
Rūdolfs – 10.0

Izcili!🙌🏻

0
Elga – 5.0

Pārāk daudz necenzētas leksikas..

0
Linda – 10.0

Lieliska, iedvesmojoša, izcila!

0
diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Dailes teātrī iestudētajā monoizrādē Zēni nav meitenes aktrise Dārta Daneviča ļauj noticēt, ka ārkārtīgi labi jūt publiku

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Dailes teātra monoizrādē Zēni nav meitenes Dārta Daneviča meistarīgi savieno šķietami nesavienojamus žanrus un atstāj plašu telpu līdzdomāšanai

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Kopumā jauniestudējums ir smags, bet iespaidīgs darbs, tajā paustais laiku pa laikam ataust atmiņā (un neliek mierā). Stila ziņā tas attīstās no stāvizrādes jociņiem (tā parādot gan galvenā tēla vieglprātību, gan vēlmi principiāli mainīt savu dzīvi) līdz traģēdijai.