Meklēt...

Sacelšanās

Cēsu Mazais teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
5 vērtējumi

Fēlikss un Elizabete ir laulāts pāris, kurš arī kopā strādā privātajā bankā "Mans Nams". Kādā pusnaktī viss viņu dzīvē mainās. Izrāde ir par vīrieša un sievietes savstarpējām attiecībām, kuras sasniegušas to stadiju, kad viens no iesaistītajiem personāžiem vairs tālāk tā nevar turpināt. Izrāde runās par līdzvērtīgu līdzāspastāvēšanu, par emocionālās vardarbības ietekmi uz attiecībām, par to, cik ļoti cilvēks zaudē cilvēcību, kad nonāk varas un naudas ietekmē. 



Viljē de Lijs-Adāns lugu sarakstīja 19. gs. beigās. Izrādes veidotāji darbību pārcēluši uz 21. gs. Tātad - mūsdienām. Joprojām sabiedrībā pastāv ne tikai emocionālā, bet arī fiziskā vardarbība. Joprojām par to runā negribīgi. Joprojām tā tiek uztverta kā norma.

Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
18. maijā, 2023.

Radošā komanda

Autors Viljē de Ijs-Adāns
Kostīmu māksliniece Elīna Valdmane
Režisors Sergejs Ščipicins
Scenogrāfe Elīna Valdmane

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

kroders.lv
kroders.lv - Kitija Balcare

Kamēr tiešsaistē publiski lasāma politiķiem adresētā Latvijas sieviešu atklātā vēstule, kurā tiek pieprasīta Stambulas konvencijas ratifikācija, lai skaļi pateiktu, ka vardarbība nav normāla, nav pieņemama un nav arī attaisnojama, tikmēr Cēsu Mazajā teātrī kameriestudējumā "Sacelšanās" tuvplānā redzams emocionālas un fiziskas vardarbības gadījuma piemērs, izceļot līdzatkarības akmeni upura kaklā.