Meklēt...

Grimmi

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.4
40 vērtējumi

Pirms nedaudz vairāk kā divsimt gadiem, 1812. gada decembrī, Jākobs un Vilhelms Grimmi izdeva savu pirmo “Bērnu un ģimenes pasaku” sējumu, kam sekoja otrais – izdots 1815. gadā. Toreiz nevienam no brāļiem pat prātā nenāca, ka viņu apkopotie stāsti un pasakas kļūs par vispopulārākajiem pasaulē, un šo abu sējumu divsimtgade tiks atzīmēta ar dažādām konferencēm un ceremonijām.

“Grimmi” ir režisora Elmāra Seņkova otrā no iecerētās triloģijas izrādēm Liepājas teātrī, kas turpinās jau “Šekspīrā” iesāktos estētikas meklējumus. Tas būs ceļojums uz Grimmu pirmā izdevuma oriģinālajās pasakās, kurās rupji karaļi dāvina savas meitas, netur solījumus un beigās tiek gāzti no troņa vai nonāvēti, mātes un tēvi, kuri pamet savus bērnus, stulbi brāļi un augstprātīgas māsas, kā arī prinči, kuri vienkārši ir īstajā vietā un laikā.

Kad iestājas tumsa, sāk dzīvot pasakas, solot, ka pēc lielām ciešanām, nāks liela laime.

Izrādes ilgums
3st. 5min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
23. aprīlī, 2022.

Atsauksmes

ieva_brence – 4.0

Liepājas teātra viesizrādes Rīgā vienmēr gaidu ar sajūsmu, nereti arī sanāk apmeklēt pašu Liepāju un tad iespēju robežās dodos uz lugām, jo tiešām ļoti fascinē teātra trupa un iestudējumi. Šī bija viena no retajām izrādēm, kur pēc pirmā cēliena aizgāju. Izņemot dažas labas lietas, piemēram, dziedājumu pirmā cēliena beigās un kustību horeogrāfiju, pārējais lika vilties... Kāda jēga ir no tekstiem nesaprotamā valodā, turklāt jēli joki, piemēram, kapos tiek piesaukta printēšana? Noteikti nesanāca uztvert izrādes dziļo domu...

0
Baibasu – 10.0

Vienreizēja izrāde!

0
elksnite.ginta@gmail.com – 10.0

Biju absolūtā sajūsmā un kā saka "autā" no tā, kā var pasniegt šo. Manas absolūtās stāvovācijas visiem, kas pielikuši kaut mazāko pirkstu, lai tas būtu tāds, kādu redzam. Šeit šķiet katra loma bija piemeklēra izcili un perfekti.

0
Natasha – 10.0

Fantastiska izrāde. Pirmais cēliens atstāj neizpratnē par to, kas notiek, bet otrais visu savelk kopā un liek smieties tā, ka asaras līst.

0
delfi.lv
delfi.lv - Ieva Rodiņa

Nav gan skaidrs, kādēļ man kā skatītājam būtu jāsmejas par Viktora Ellera Kailā karaļa mikrofonā spalgā balsī kliegto "Sterben, sterben, sterben" vai somu "Ievas polkas" parodēšanu tikai tādēļ, ka fonētiski tā mūsu ausij skan "dīvaini".

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Kuru iemeslu jūs nosauktu, ja Nāve, svārstoties modināt vai tomēr atstāt mūžīgā miegā Sniegbaltīti, jums to vaicātu? Tieši to režisora Elmāra Seņkova distopiskā uzveduma "Grimmi" Teicējs nogurušā balsī jautā, raugoties pāri Kapu orķestra bedrei acīs skatītājiem Liepājas teātra zālē. Stāstīt par absurdu režisors ar savu spēlēties gatavo komandu koprades ceļā izvēlas caur absurdu, atstājot skatītājam solījumu. Solījums ir bērni, kuri izaug caur pasakām.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Žanri sen jau nojukuši, nav no dzīves saudzēti. Kādas traģēdijas, kādas komēdijas? Nomācošajā, nogurdinošajā bezizejā un apjukumā, kas valda pasaulē, Latvijā, citos un manī pašā, režisora Elmāra Seņkova iestudētie Grimmi ir zināms mierinājums: skaties un saproti, ka jumts nebrauc tev, jumts brauc pasaulei, tu vienkārši tajā sēdi iekšā.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Līga Ulberte

Liepājas teātris šajā pavasarī skatītājiem piedāvāja divus ļoti gaidītus lielās formas darbus – Laura Groza iestudējusi Gaja Boltona lugu Vairāk par dzīvi/TEĀTRIS un Elmārs Seņkovs – oriģinālu autordarbu Grimmi. Abus projektus vieno ne tikai paredzami droša gan vietējās publikas, gan teātra «tūristu» interese, bet vēl vairākas ārēji līdzīgas pazīmes.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Liepājas teātrī tapušais režisora Elmāra Seņkova jauniestudējums Grimmi pasaku pasauli rāda kā zemapziņas šausmu kambari, kurā cauri pazīstamajām pasakām spraucas vardarbība un manipulēšana citam ar citu

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Izrādē “Grimmi” Liepājas teātrī režisors Elmārs Seņkovs tīši vai netīši, paļaujoties uz aktieru meistarību, atsakās no režisora ambīcijām.