Meklēt...

Svešinieki vilcienā

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
9.1
15 vērtējumi

Vilcieni un gari pārbraucieni vedina uz atklātām sarunām pat svešiniekus. Abi šī stāsta varoņi atzīst, ka katram no viņiem ir cilvēks, kuru viņš labāk redz ejam, nekā nākam. Viens no viņiem ierosina novākt “traucējošos” ģimenes locekļus. 

Izrādes ilgums
2st. 35min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
14. septembrī, 2021.

Atsauksmes

user689629 – 10.0

Satraucoši. Neparedzami. Haismita intriģē. Arī Nastavševa izmantotie izteiksmes līdzekļi.

0
user689629 – 10.0

Satraucoši. Neparedzami. Haismita intriģē. Arī Nastavševa izmantotie izteiksmes līdzekļi.

0
lsm.lv
lsm.lv - Ludmila Meteļska

Jebkurš detektīvžanra cienītājs teiks – un viņam būs taisnība – ka noziegumam jābūt skaistam. Citādi kāpēc gan vajadzīgs detektīvs, ja ir kriminālhronika? Nacionālā teātra izrāde “Svešinieki vilcienā” ir tieši tāda – noziegumi tajā pasniegti kā māksla un ietērpti krāšņās drānās.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Edīte Tišheizere

Svešinieki vilcienā ir «tīrs Nastavševs» – sevī gremdējies un savā mākslā pašpietiekams. Dzīve ārpusē, ja arī ir viņu interesējusi, tad sen, Cerību ezera laikā. Tikai… Kāda sagadīšanās. Dzīvi interesē Nastavševs.

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Režisors Vladislavs Nastavševs izrādē Svešinieki vilcienā demonstrē personības tumšākās puses, ne tīksminoties, ne nosodot tās, bet runājot par tām, kādas tās ir.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Latvijas teātrī multimākslinieks — jo viņš ir savu izrāžu absolūtais autors — Vladislavs Nastavševs man liekas kā savdabīga franču avangardista Antonēna Arto «reinkarnācija». Nastavševs, man liekas, gluži tāpat kā «nežēlības teātra» definētājs Arto, tic, ka īsts ir tikai tas, kas sāp vai izraisa sāpes, bet patiess — tas, ko bezbailīgi izvelc no dziļumiem un bez žēlastības atklāj pasaulei.