Meklēt...

Sievietes daļas

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
7.3
8 vērtējumi

Sievietes “daļas” citu nozīmju starpā ir arī viņas sociālās lomas – šai izrādē sieviete ir mīļākā, sieva, meita, māsa, māte, māsīca, svaine, vecmāte, labākais draugs un arī konkurente. Visas šīs lomas tiek izspēlētas pie ģimenes pusdienu galda, kur atklājas ne tikai ģimenes problēmas, bet arī aktuālas lietas sabiedrībā, kas nodarbina cilvēkus ikdienas dzīvē. Lugai ir negaidīts ievads, un galvenās varones pārdzīvotais kļūst par impulsu tam, lai tuvinieki beidzot sāktu runāt par būtisko, meklētu ceļu cits pie cita, jo viņu dzīves tumšākajā naktī viņi ir atklājuši, ka viņos mīt “neuzvarama vasara” (Albērs Kamī).

Izrādes ilgums
2st. 40min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
10. februārī, 2022.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Kristīne Abika
Režisore Ināra Slucka
Dramaturģe Kata Vēbere
Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš
Mūzikas autors Edgars Mākens
Scenogrāfe Marija Ulmane
Tulkotāja Ingmāra Balode
Video mākslinieks Toms Zeļģis

Atsauksmes

Egle – 8.0

Ļoti svarīga un vajadzīga sieviešbalss!

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Režisores Ināras Sluckas iestudējums "Sievietes daļas" Latvijas Nacionālajā teātrī izgaismo sievietes iekšējo spēku, atņemot tam pašsaprotamību traģiskās dzīves situācijās. Vienlaikus tematiski jaudīgais stāsts atgādina par tām upēm, kas šķērsojamas vien dziļā vienatnē. Tomēr divi formas ziņā krasi atšķirīgi cēlieni salauž skatītāja līdzpārdzīvojumu, zaudējot stāsta veselumu.

kroders.lv
kroders.lv - Baiba Kalna

“Izrādes veidotāji, pateicoties skatuves valodas precizitātei, spēles laukumā rada blīvu, nokaitētu gaisotni un panāk jaudīgu līdzpārdzīvojumu.”

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Toms Čevers

Viss ir piedots, bet nav aizmirsti ne pārdzīvojumi, ne nodevības, kurām zslāņojies labi saprotams un atpazīstams egoistisks aizvainojums

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Ināras Sluckas iestudējums Sievietes daļas Nacionālajā teātrī turpina režisores iekšējo ceļojumu sievietes dziļākajā patībā.