Meklēt...

Mazā naudiņa

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
12 vērtējumi

Izrāde par 21. gadsimta lipīgākajām slimībām – vienaldzību un vientulību. Slimībām, kurām nav iespējams izmērīt temperatūru. Par vienu no divdesmit diviem tūkstošiem ļoti neredzamu Latvijas pilsoņu. Nopietna tēma nepiespiestā, gaisīgā un asprātīgā atmosfērā. 

Jāsons ir vienīgais bērns, un 40 gadu vecumā pienācis laiks ļaut viņam pašam doties pasaulē jeb šajā gadījumā – uz pilsētu. Naudiņa nav tikai summa bankas kontā, ar ko Jāsonam ir iespēja un tiesības rīkoties, tā ir metafora uzticības kredītam, un tāpēc – maza. Mammai ir bail par savu Jāsonu, vai viņš tiks galā ar dzīvi?

Izrādes ilgums
2st. 20min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
6. aprīlī, 2022.
14.04
Svētdiena
18:30

Latvijas Nacionālais teātris, Jaunā zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Biļetes
15.05
Trešdiena
18:30

Latvijas Nacionālais teātris, Jaunā zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Biļetes

Radošā komanda

Autore Sirku Peltola
Kostīmu māksliniece Madara Botmane
Režisors Regnārs Vaivars
Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš
Mūzikas autors Gints Rutks
Producente Linda Helviga
Scenogrāfs Valters Kristbergs
Tulkotāja Maima Grīnberga
Video mākslinieks Toms Zeļģis

Atsauksmes

RUTA – 10.0

Man pašai par pārsteigumu,Jaunā,2024.gada teātra sezonu,sāku ar izrādi 'Mazā naudiņa,Nacionālajā teātrī,lai gan, Dailes teātris ir mans favorīts. Programmiņā izrāde formulētā kā GANDRĪZ KOMĒDIJA,kam nu nepavisam nevaru nepiekrist.Drīzāk traģisms,samiksēts,vienaldzības/vientulības mērcē. Tēma ļooti smaga,par mūžīgajiem bērniem,kuri tāpat,kā mēs alkst pēc draugiem,pēc socializēšanās un galu galā,pēc mīlestības,kāda nu ir,un būtu,viņu pašu izpratnē.  Šim tēlam-Jāsonam ir ļooti paveicies,ka nav jādzīvo aprūpes namā,kur viņa dzīve būtu daudz skaudrāka.Šī LIELĀ BĒRNA(40.gadi) dzīve rit ar mīlošu māti,kura,cik nu spēj ,rūpējas par viņu,bet tajā pat laikā,māte ir "norakstījusi"savu privāto dzīvi,priecājas,ka dēls viņu nekad nepametīs,bet raizējas,vai viņš spēs tikt galā ar dzīvi.  SAVĀ BŪTĪBĀ ŠIS jĀSONS ir TĪRRADNIS,patiess un godīgs,pret jebkuru cilvēku,dodoties uz pilsētu-nu gluži,kā Sprīdītis,pēc 'Mazās naudiņas"(patiesībā LIELĀS NAUDIŅAS).Viņš ir apņēmības pilns,būt patstāvīgs lielajā dzīvē,bet viņa lēticību izmanto,kas rada neatgriezeniskas sekas. Skaudrāk vairs nevar būt,no visu iesaistīto pusēm.  Mūsu sabiedrībā ir daudz šādu Mūžīgo bērnu,kam nav paveicies veselības ziņā. Kuri ir atkarīgi no mums,no mūsu attieksmes,palīdzības un godaprāta.Skumjākais,ka viņi nespēj sevi aizstāvēt,dēļ,kā viņi ari daudz cieš. Aktieris Kaspars Zvīgulis,par šo lomu,pirms gada ''Spēlmaņu naktī",saņēma Gada aktieris titulu.Toties tagad šo Jāsonu atveido aktieris Romāns Bargais. Bravo, Šī izrāde ilgi mani 'nelaida" vaļā. Sāpīgi,bet arī vērtīgi. Izrāde,kas liek aizdomāties par dzīves patiesajām vērtībām. Lai mums visiem veselība.

0
diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Nacionālā teātra izrādes Mazā naudiņa radošā komanda atgādina par tiem sabiedrības locekļiem, kas klusiņām dzīvo savu dzīvi tepat blakus, un aicina neapjukt un nenovērsties, kad mūsu ceļi krustosies