Meklēt...

Sēņošanas čempionāts 2021

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
6.0
3 vērtējumi

Dabas entuziastes Valdas vadīto sēņošanas čempionātu var salīdzināt ar tādu sporta veidu, kāda nav nekur citur pasaulē. Viņai ir izdevies padarīt sēņošanu ne vien par izklaides pasākumu, bet par visas valsts mēroga notikumu. Pie viņas, līdzīgi kā kādreiz Zilākalna Martas, dodas sēņotāji no visas Latvijas. Šogad sēņošanas čempionāts atzīmē 30 pastāvēšanas gadu jubileju, Valdai nonākot izvēles priekšā - nodot to tālāk vai turpināt tāpat, kā katru gadu.

Caur latviešu sēņotāja tēlu izrāde spēlējas ar šodienas cilvēka uzvedības ieradumiem, reflektējot par laiku, kurā dzīvojam, kad viss ir jāsavieno un jāpagūst, arī ieskriet mežā, paķert kādu sēni.
Savienot micēliju jeb sēņotni ar cilvēci, iespējams, ir tikpat dulli, kā savienot laikmetīgo deju ar dramatisko teātri.

Izrāde “Sēņošanas čempionāts 2021” ir daļa no projekta “Jauno maiņa”, kura ietvaros DDT, Ģertrūdes ielas teātris, Rēzeknes teātris “Joriks” un Valmieras Drāmas teātris atbalsta jaunas skatuves mākslinieku paaudzes ienākšanu Latvijā.

Projekts “Jauno maiņa” īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “KultūrElpa” un Gētes institūta Rīgā finansiālu atbalstu.

Izrādes ilgums
45min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
16. novembrī, 2021.

Atsauksmes

IvetaZ – 1.0

Totāls sviests

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Izrāde, kura tapusi projektā "Jauno maiņa", izaicina skatītāju uz pārdomām gan par cilvēka un dabas attiecībām, gan par cilvēka un laika mijiedarbi. Ar eksistenciālu komismu un ar horeogrāfisku dziļurbumu.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Dirty Deal Teatro sniedz jauniem režisoriem iespēju vingrināties un atklāj gan interesantus risinājumus, gan to, pie kā vēl jāpiestrādā