Meklēt...

Vispirms bija…

Daugavpils teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
2 vērtējumi

Iesākumā bija pilnīga tumsa un klusums. Tad tumsā sāka iezīmēties aprises, klusumā – pustoņi. Un sākās neticamas pārvērtības…

Pirms ķeršanās pie pirmā lugas lasījuma jāiemācās nepārspējami attēlot pīli, svarcelšanas stieni vai pat grīdas lupatu - tādi ir katra aktiera pirmie soļi ceļā uz lielo skatuvi. Izrāde „Vispirms bija…” ir eksperimentāls un jautrs priekšnesums, kurā ir apvienotas vairākas etīdes (aktieriski vingrinājumi), taču skatītājam būs iespēja redzēt izrādi kā pabeigtu kompozīciju, nevis mācību stundu fragmentus. Izrādei nav sižeta, bet tik un tā šī izrāde ir stāsts!

Izrādē piedalās Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas studiju programmas „Teātra māksla” 1. kursa audzēkņi, kuru apmācībā piedalās Daugavpils teātris un neatkarīgi ārzemju pasniedzēji. Šajā kursā savu meistarību pilnveido arī daži Daugavpils teātra aktieri un dejotāji. Ar izrādi „Vispirms bija…” Daugavpils teātris pavērs durvis uz jauno aktieru mācību procesa aizkulisēm un arī turpmāk piedāvās skatītājiem ieskatīties šī kursa audzēkņu sasniegumos, lai kopā vērotu viņu pakāpenisko izaugsmi.

Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
7. aprīlī, 2022.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!