Meklēt...

Oligarhs

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
4 vērtējumi

Jaunā dramaturga Artūra Jankovska pamatnodarbošanās it nemaz nav saistīta ar teātri, bet viņa humora izjūta izsmīdināja visu teātra žūrijas komisiju 10 cilvēku sastāvā, kas uzklausīja viņa piedāvājumu Lugu ideju makšķerēšanas konkursā. Nu pabeigtā luga tiek piedāvāta skatītājiem cerībā, ka arī viņus aizraus lugā ierakstītā absurdā, bet labi saprotamā jaunekļa Oskara Kaktiņa vēlme izglābt Latviju, vienkārši novācot uzņēmēju Aināru Krūmiņu... Lai vienatnē īstenotu savu plānu, Oskars nogaida izdevīgu brīdi kādas biroju ēkas liftā, bet Krūmiņš nav ar pliku roku ņemams.

Luga ir par sodīšanu, piedošanu un telpu starp šiem jēdzieniem. Luga ir meklējums, kur sākas tieksme sodīt un kur – vēlme piedot.

Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
24. septembrī, 2020.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Marta Treine
Režisors Toms Treinis
Dramaturgs Artūrs Jankovskis
Gaismu māksliniece Krista Erdmane
Mūzikas autors Gatis Krievāns
Producente Linda Helviga
Scenogrāfs Kristaps Kramiņš

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Režisora Toma Treiņa iestudējums “Oligarhs” smīdina un izklaidē, un pirmkārt tas priecē ar skaidru dramaturģijas atslēgu un asprātīgu un enerģisku divu aktieru saspēli.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Nacionālā teātra izrāde Oligarhs pretstata jaunu ideālistu un biznesa haizivju likumus apguvušu ciniķi, dodot iespēju radīt divus aizraujošus aktierdarbus.