Meklēt...

Piederības vingrinājumi

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
8.0
1 vērtējums

“Kā kopīgas atmiņu ainas radīšana var mūs savest kopā laikā, kad kopā būšana kļuvusi izaicinoša?” ir jautājums, ko uzdot izrādes “Piederības vingrinājumi” radošā komanda, kas novembra sākumā (6. un 7. datumā) piedāvās skatītājiem piedalīties izrādē - telefona zvanā. 

Izrādes idejas autori un īstenotāji ir Jānis Balodis, Katrīna Dūka, Barbara Lehtna un Kristina Hudenko, savukārt tās līdzautori un dalībnieki ir 20 Latvijas iedzīvotāji. Izrāde būs pieejama latviešu, kā arī krievu un angļu valodās.

“Piederības vingrinājumus” veido patiesi stāsti par brīžiem vai notikumiem, kuros cilvēki mēģinājuši atrast ceļu pie līdzcilvēkiem, vai tieši pretēji - izvēlējušies to nedarīt. Katrs stāsts aplūko pieņemšanu, kā arī upurus, kas jānes, mēģinot kaut kur iejusties.

Izrādes ilgums
1st.
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
11. jūnijā, 2021.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Lai gan vairāk nekā gadu teātra rutīna ir izjaukta, katrs jauns teātra vingrinājums citādi aizsniegt savu skatītāju arvien sagādā pārsteigumu. It kā jau arī "miera" laikos bija gana daudz dažādu formu un estētisko virzienu, bet par sevi varu droši teikt, ka pandēmijas laikmetā tapušo teātri uztveru kaut kā īpaši jūtīgi.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Dokumentalitāte aizvien biežāk ieņem teātra telpu. Lai arī šis ir sociāliem tīkliem aizaudzis un simulakru pārpilns laikmets, cilvēks joprojām ir izsalcis pēc patiesā un nesamākslotā. Un vēl aizvien savā patībā (tāpat kā izvēlēs) cilvēks ir tik ļoti viens. Taču tik un tā pārkāpt sava "burbuļa" robežas ir sarežģīts uzdevums.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Juta Ance Ķirķis

Emocionālā piesaiste izrādē rodas tieši varoņu dēļ. Stāstus nestāsta profesionāli aktieri, iemiesojoties tēlā. Klausules otrā galā ir autentiska persona ar savu stāstu. Turklāt katru reizi, kad ar skaļāku nopūtu vai smieklu apstiprināju, ka klausos un arī dzirdu, stāstītājs kļuva it kā dzīvāks.