Meklēt...

Uzvara ir mirklis

Valmieras vasaras teātra festivāls
Pievienot vērtējumu
8.3
2 vērtējumi

11 cilvēki pret 11 cilvēkiem spēlē spēli lielā laukumā, uzdevums ir dabūt bumbu pretinieku vārtos. Pirms spēle ir sākusies, viss vēl ir iespējams. Sākas 90 minūšu cīņa, kurā visu var izšķirt viena kļūda. Kļūdas šajā spēlē ir neizbēgamas. Bet, ja tās pieļaujot izdodas saglabāt vienotu komandu, tad arī lieli pārsteigumi ir iespējami. 

Izrāde stāstīs par spēli Stambulā 2003.gada 19. novembrī, kad Latvijas un Turcijas futbola izlašu futbola mačs rezultējās 22. Šis neizšķirts, iespējams, ir lielākā uzvara Latvijas futbola vēsturē, jo pateicoties tam, pirmoreiz bija iespējams nokļūt 2004. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā. Kā līdz šim Latvijas futbolam vēsturiskajam notikumam izdevās nokļūt? Kas notiek pēc tam, kad uzvara kļuvusi par skaistām atmiņām?

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
20. augustā, 2020.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

aprinkis.lv
aprinkis.lv - Ieva Struka

Rezultāts ir neizšķirts, un tieši par to būs iespēja pārliecināties Valtera Sīļa izrādē “Uzvara ir mirklis” Valmieras Vasaras teātra festivālā 4. un 5. augusta vakarā. Izrāde tapa pirms diviem gadiem, kad arī es to redzēju, un bija viens no trim darbiem, kam pateicoties Valters Sīlis “Spēlmaņu naktī” tika atzīts par labāko režisoru Latvijā.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Kovids atnesis pārmaiņas arī laika un telpas izjūtā: teātris pārvietojies vasaras virzienā un ārpus mūriem. Patiesībā jau septīto gadu sezona sākas nevis agrā rudenī, bet augusta sākumā ar Valmieras Vasaras teātra festivālu. Šogad tas turklāt pastiepies garumā, jo viens no tā producētajiem darbiem — Valtera Sīļa izrāde Uzvara ir mirklis — dodas Latvijas tūrē un šonedēļ to varēs redzēt arī galvaspilsētā.