Meklēt...

R. Blaumaņa Pazudušais dēls

Tapala lapa
Pievienot vērtējumu
9.5
41 vērtējums

Iestudējuma aktieris un režisors Ēriks Vilsons, izmantojot R. Blaumaņa bēdu lugas ”Pazudušais dēls” sižetu, vērsīs skatītāju uzmanību uz dramaturģiju kā literatūras veidu un aicinās uz kopīgu refleksiju par ētiskiem jautājumiem, kas skar vecāku un bērnu, draugu un mīļoto cilvēku attiecības. Izrāde paredzēta 10. – 12. klašu skolēniem.

Iestudējums veidots, Ē. Vilsonam sadarbojoties ar dēlu Robertu Vilsonu – monoizrādes dramaturgu un režisora asistentu.

”Rūdolfs Blaumanis ir labs dramaturgs. Jautājumi, kurus viņš savos darbos risina, joprojām ir aktuāli, taču kopš Blaumaņa ir pagājis ilgs laiks – viņa darbi var šķist grūti uztverami vai pat garlaicīgi. Tāpēc mēs esam aktualizējuši Pazudušā dēla stāstu, parādot, ka Blaumanis var būt labs sarunbiedrs arī jauniešiem, kas dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā. ”Pazudušais dēls” uzdod jautājumus par sociālo statusu, bērnu un vecāku attiecībām, par draudzību un mīlestību, kā arī par kļūdīšanos un piedošanu,” skaidro R. Vilsons, kurš, balstoties uz R. Blaumaņa lugas ”Pazudušais dēls” un noveles ”Pērkoņa negaiss” tekstu, šo lielformāta skatuves darbu pielāgojis monoizrādes formātam.

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
21. janvārī, 2020.

Performanti

Radošā komanda

Režisora asistents Roberts Vilsons
Autors Rūdolfs Blaumanis
Režisors Ēriks Vilsons
Dramaturgs Roberts Vilsons
Producente Ivonda Vilsone

Atsauksmes

MērkaķuDzīve – 9.0

Man ļoti patika!! skumīgi bet interesanti bija!!! Bailīgi bija.....!!!!! Ģints nerunāja tas nepatika

1
Santa – 10.0

Šī izrāde bija suleperīga!!! Es iejutos galveno variņu ādās un emocijas sita augstu vilni!!! Paldies Ērikam Vilsonam, jo pateicoties viņa intonācijai un dziedāšanai atcerējos savu bērnību laukos!!! (Man tas bija ļoti svarīgi)

0
Daniels Šmits – 10.0

Ļoti laba izrāde, tiešām piesaistīja publikas uzmanību.

0
Patriks – 10.0

Bija ļoti patīkami vērot šo izrādi, jo vadītājs piemeklēja katram tēlam cilvēku no skatītāju rindām. Kā arī vadītājs stāstīja ar emocijām un varēja ļoti labi saprast, par ko bija šis teātris.

0
Agate – 8.0

Man patika ka iekļāva arī skatītājus.

0
zzivss – 8.0

Uznāca miegs bet bija laba izrāde(:

0
sendija – 10.0

Izrāde bija ļoti interesanta,aizraujoša visu cieņu Ērikam Vilsonam! Gaidam tevi vēl.

0
Anonīms – 10.0

Ievads bija aizraujošs un izrādē bija par ko aizdomāties.

0
Gg – 10.0

Bija baigi lab

0
Rebeka – 10.0

Ļoti labi izklāstīts notiekošais. Bals intonācijas maiņa palīdzēja saprast, kad kurš runā. Kā arī tas, ka runātājs nestāvēja uz vietas palīdzēja saprast darbību un nezaudēt fokusu no runātāja. Lielisks ievads- ar joku un īzu izklāstu par to, ko skatīsim un klausīsimies. Lieliska mīmika, kas sekoja līdzi katram tēlam. Runātājs lieliski prot izklāstīt tekstu ar visām pauzēm, elpām un paātrinājumiem tā, lai ieintriģētu, bet nepārspīlētu. Interesanta šķita spēle ar gaismām. Deva lielisku pieskārienu atmosfērai.

0
ama – 10.0

Ļoti emocionāli un aizraujoši

0
Ance583 – 10.0

Izrāde bija vienkārši fantastiska un neatkārtojama, tas bija brīdis kad aizmirsu visu un nedzirdēju neko kas notiek apkārt. Tā ieveda mani pārdomās un transā.

0
indra.gailite@inbox.lv – 10.0

Tik ļoti analītiski, bet vienlaikus radoši un iejūtīgi. Iespēja katram pavērt savas dvēseles sīpola mizas kārtas un sastapties ar savu pazudušo dēlu. Erika Vilsona izrādes nepiemirstas un manī dzīvo gadu desmitiem. Arī šī. Neieplānojiet pēc šīs izrādes izdienas steigu, ticiet, gribēsiet paklusēt un padomāt! Sirsnībā no Rēzeknes.

0
ance paula – 10.0

ļoti lieliska izrāde, ļoti patika, ka viss stāsts ir izstāstīts radoši, kaut kas jauns manā teātra vēsturē, ieteiktu, katram noskatīties un piedzīvot šo izrādi, jo tiešām jauka un aizkustinoša izrāde. paldies !

0
silvija-v – 10.0

Sirsnīga ,saturīga saruna par vērtībām.

0