Meklēt...

Katls

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
7.7
7 vērtējumi

Ievērojamā latviešu kinorežisora, ironiskā nomaļnieka Aivara Freimaņa pirmais un vienīgais romāns beidzas ar šādiem vārdiem “..varbūt ierakumi neizzūd tāpēc, ka varētu būt vajadzīgi vēl kādreiz?” Viņa romāna lappusēs Kurzemes lībiešu krastā pēdējā kara gadā un pirmajos pēckara gados sastopas vienkāršs lībiešu zvejnieka dēls Ingus Zutis un... jaunā dzīve. Ingus kā cīņas līdzekli izvēlas anonīmu zīmīšu rakstīšanu, lai notikumi risinātos tā, kā vēlas viņš. Viņa draugi - nē. Vai notikušo mēs varam atcelt kā nebijušu, ja atrodam tam attaisnojumu?

Izrādes ilgums
2st. 40min. (2 cēlieni)
Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
19. septembrī, 2019.

Atsauksmes

Luīze Šnore – 9.4

Izteikti ironiski skarbs stāsts no dažādu varoņu skatupunktiem, cauri atšķirīgu varu lokiem, saglabājot realitātes izjūtu un nepazaudējot modrību. Skaisti, skarbi un reti patiesi.

0
ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Nacionālā teātra sezonas pirmais flagmanis — režisores Ināras Sluckas iestudētais Katls — ir konceptuāls darbs. Ne mākslinieciski, jo uzreiz jāatzīst — lai gan izrāde ir veidota ar profesionālu roku, tā tomēr ir garlaicīga. Taču kā stāsts par vēsturi iestudējums ir pieminēšanas vērts.

kroders.lv
kroders.lv - Silvija Radzobe

Taču izstāstīt “Katlu” skatuves valodā ir ārkārtīgi grūts uzdevums; var pat teikt, ka romāns ir izlicis teātrim vairākus slazdus. Par vienu no tiem intervijā stāsta arī Ināra Slucka: autors tēlo jūrmalnieku rīcību, bet nesniedz to rīcības psiholoģisko pamatojumu. Tas jāmeklē iestudētājiem.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Galvenais režisores Ināras Sluckas jauniestudējuma Katls izaicinājums ir apjomīgais literārais materiāls un tā autors – kinorežisors un rakstnieks Aivars Freimanis ar savu īpašo māksliniecisko valodu