Meklēt...

Brigadere kubā

Latvijas Kultūras akadēmija

Izrādē "BrigadereKubā" ir skolēniem veidota izrāde, kuras sižets ir iedvesmots no Annas Brigaderes pasakām. Izrādes sižetu aktieriem palīdzēs izstāstīt priekšmeti un objekti. Izrādes veidotāji objektu teātri izmantojuši kā māksliniecisku paņēmienu, kas palīdz ne tikai stāstam, bet arī skatītājam ļauj vaļu lielākai iztēlei. 

Izrāde stāsta par kādu slepenas organizācijas biroju, kur trīs pētnieki mēģina iepazīstināt izrādes skatītājus ar Annas Brigaderes daiļradi. Viņu misija - stundas laikā izstāstīt trīs autores rakstītās pasaku lugas – “Sprīdīti”, “Maiju un Paiju” un “Lolitas brīnumputnu”. 

Uzdevums ir sarežģīts, jo katrā no šīm lugām ir dažādi personāži, vides un notikumi. Lai attēlotu daudzos varoņus, pētnieki izmanto aktierprasmes, kas iegūtas apmeklējot neskaitāmās teātra izrādes, kā arī atdzīvina sava biroja priekšmetus, kas palīdz stāstu stāstīt - kabatas nazīti, dakšu, karotes, badmintona raketes un volānus, ventilatoru, radio, dārza rūķu figūras, plates, zeķi, paplāti, krūzītes, tapetes, flautu, zobu bakstāmo, hanteles, cepumus, pirtslotu, ziepes, stāvlampu un daudzus citus priekšmetus.


Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
1. novembrī, 2019.