Meklēt...

Testosterons

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.0
9 vērtējumi

Izklaidējoša, gudra, paradoksāla un tekstos vietām pārdroši frivola komēdija, kurā piedalās tikai vīrieši. Mūsdienu poļu autora Andžeja Saramonoviča lugas “Testosterons” iestudējums Oļega Šapošņikova režijā. Izrāde ļauj it kā no malas ieskatīties īstu veču pasaulē, jeb vīriešu sarunās, sievietēm klāt neesot. Farsam līdzīgo situāciju virknējums mudina apspriest dzimumu un attiecību psiholoģiju, tostarp neignorējot bioloģiski noteiktus aspektus.

Izrāde sākas ar kāzu banketu, kas izvēršas visai savāds, jo līgava ir izvēlējusies citu un aizbēgusi no altāra. Kāzu viesi nolemj uz svinību vietu atvest arī to, dēļ kura kāzas izjuka. Pamestais līgavainis Kornels ir bioloģijas fakultātes pasniedzējs, kurš zina – jo augstāks ir testosterona līmenis gaiļa asinīs, jo lielāka un spilgtāka ir viņa sekste un bārda. Velkot analoģijas ar dzīvnieku pasauli, sanākušie vīriešu dzimuma viesi var ne vien pārrunāt, kā sieviešu vērtību sistēma atšķiras no vīriešu, bet arī tiešā veidā demonstrēt savu spēku izkaujoties. Jo visu izšķir vīrišķais hormons testosterons.

Izrādes ilgums
2st. 15min. (2 cēlieni)
Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
2. februārī, 2020.
03.10
Ceturtdiena
19:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Biļetes

Atsauksmes

Zane – 9.0

Varenjautra izrāde ar asprātīgu humoru. Neesmu komēdiju piekritēja, bet šī “garšoja”! 😉

0
Džesija – 10.0

Šī izrāde ir kā ballīte ! Gana smieklīga, asprātīga un galvenais roķīgi muzikāla. Dainim Gaidelim es piešķirtu Oskaru. Paldies par foršo piedzīvojumu !

0
Cherish – 8.0

Izrāde ir jautra, baudāma, viegli uztverama.

0
Evita – 7.0

Pārāk daudz prastu lamuvārdu. Jā jau latviskoti vietvārdu, tad arī visiem varoņiem varēja būt latviešu vārdi.

0
diena.lv
diena.lv - Linda Liepiņa

Hormoni trako – tā bieži vien attaisno neadekvātu uzvedību. Poļu dramaturga Andžeja Saramonoviča lugu Testosterons, kam dots žanriskais apzīmējums "vīriešu saruna, sievietēm klāt neesot", Dailes teātra Mazajā zālē iestudējis režisors Oļegs Šapošņikovs.