Meklēt...

Sidraba šķidrums

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.8
6 vērtējumi

Trīsdesmit gadus vecā mājsaimniece Ramona un Lauksaimniecības universitātes absolvents Pēteris ir precējušies kopš vidusskolas beigām. Pētera dzimtas lauku mājā pāris ierīkojis viesu namu un nelielu saimniecību. Viņiem ir skaidri sadalīti pienākumi un atbilde uz jautājumu - kas ir normāls cilvēks?

Pētera jaunākais brālis Oskars un māsa Krista visu apzināto mūžu studējuši labākajās  Eiropas universitātēs, un rūpes par ģimeni aizstāj ar cīņu par minoritāšu līdztiesību, demokrātiju un dažādībai atvērtu sabiedrību.

Kad dzimtas īpašumā sākas Oskara kāzu rīkošana, atklājas, ka jaunākais brālis plāno stāties laulībā ar vīrieti un svinību norises vieta tiek izdekorēta ar LGBT kopienas simboliem. Tā kā abas puses kāzu rīkošanu vai kāzu aizliegumu uztver kā kara pieteikumu personīgajai identitātei, sadzīvisks ģimenes konflikts pāraug nežēlīgā cīņa par sabiedrībai labāko  iespējamo vērtību sistēmu.

Mirklī, kad šķiet, ka ģimene atradusi kompromisu, kāzu vajadzībām piesaistītais Romas katoļu baznīcas priesteris Modris gatavs darīt jebko, lai pazudušās dvēseles vestu uz pareizā ceļa.

Izrāde "Sidraba šķidrums" top sadarbībā ar teātra trupu KVADRIFRONS.

Izrādes ilgums
1st. 20min.
Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
23. jūlijā, 2020.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Sidraba šķidrumā asprātība sprēgāt sprēgā. Bet vai tur ir iespējams iemesties īstai līdzjūtībai vai dziļākai tolerancei pret iemīlējušos pāri Rūtu/Rihardu un Oskaru kā diviem normāliem cilvēkiem, kuri vēlas apprecēties, bet nedrīkst?

la.lv
la.lv - Ieva Rodiņa

Dailes teātra iestudējums piesaka ļoti aktuālas tēmas un nenoliedzami uzrunā izrādes radošās komandas vēlme par tām runāt no teātra skatuves. Cits jautājums gan ir, vai izrādei izdodas ko mainīt skatītāju domāšanā.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Dailes teātra izrāde Sidraba šķidrums ir provokācija, kas uzjautrina, garlaiko, intriģē un liek apstrīdēt personiskās domas