Meklēt...

Medības

Latvijas Kultūras akadēmija
Pievienot vērtējumu
9.0
6 vērtējumi

Aleksandrs Vampilovs 70. gados uzrakstīja lugu “Pīļu medības” kā pastāvošās iekārtas kritiku. Tās pirmuzvedums Padomju Savienībā notika Rīgas Krievu drāmas teātrī. Autora radītais antivaronis cīnījās ar sabiedrības liekulību un risināja attiecības ar laikabiedriem, pats apmaldīdamies savos melos. Laiks ir mainījies. Mēs vēlamies šos varoņus pārcelt mūsdienu situācijā un uzdot līdzīgus jautājumus par to, kādi ir cilvēka mērķi un kas tiek uzskatīts par labklājību. Izrādē jauno aktieru savāktie šodienas cilvēku dokumentālie stāsti mīsies ar Aleksandra Vampilova radītām situācijām.

Izrādes varoņi ir jauni cilvēki, kas dzīvē jau kaut ko sasnieguši un cenšas saprast, vai tas ir pietiekami. Ko mēs šodien medījam? Vai arī nekādu medību nemaz nav, viss tiek skaisti iesaiņots un padots gatavs? Viņi visi veido vai zaudē attiecības, cenšas būt labāki un skaistāki. Bet ko viņi patiesībā grib viens no otra?

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
26. aprīlī, 2019.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Eva Škenderska

"Medību" varoņi gan dzenas pēc standartizētā veiksmīgas dzīves modeļa, tomēr mieru, ko parasti sola mājas, nerod, pat ja 55 kvadrātmetru īpašums ar skandināvu interjeru jau iegūts.

satori.lv
satori.lv - Ieva Rodiņa

Seņkova un Leļļu teātra kursa interpretācijā Vampilova darbs ieguvis absolūti šodienīgu skanējumu, it kā būtu rakstīts par mūsu laiku.

kroders.lv
kroders.lv - Ilze Folkmane

Recenzija par LKA Latvijas Leļļu teātra aktierkursa diplomdarba izrādi “Medības” Elmāra Seņkova režijā