Meklēt...

Kaisles Vilciens

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
9.3
7 vērtējumi

Blanšai nav ne darba, ne iztikas līdzekļu, taču viņas bagātā fantāzija tiecas uz visu skaisto un izsmalcināto – pat ja tā būtu tikai nožēlojama imitācija. Savukārt Stenlijam ir vienkāršas intereses, un Blanšas sapņi viņu kaitina. Viņi ir divi pretstati, un konflikts starp viņiem ir neizbēgams un nežēlīgs. Kad sentimentālai sapņainībai pretī stājas skarba brutalitāte, atliek izvēlēties – saņemt visu drosmi, lai skatītos acīs realitātei, vai arī palikt savā sapņu pasaulē. Tenesija Viljamsa luga, kas latviešu skatītājam pazīstama ar nosaukumu “Ilgu tramvajs”, ir viens no pazīstamākajiem amerikāņu dramaturga darbiem un saņēmusi Pulicera prēmiju (1948).

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
19. septembrī, 2018.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Eva Škenderska

Kad Dailes teātra repertuāra plānos latviešu skatītājam ierastais "Ilgu tramvajs" Regnāra Vaivara versijā parādījās kā "Kaisles vilciens", tā likās vien vārdu spēle, kas režisoram raksturīga. Tomēr nosaukuma maiņa šoreiz arī konceptuāli iezīmē uzsvaru maiņu Tenesija Viljamsa lugas interpretācijā. Anete Krasovska spēlē jaunu Blanšu – iespējams, mūsdienām pat saprotamāku un tuvāku.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Tenesija Viljamsa luga Ilgu tramvajs Regnāra Vaivara interpretācijā – izrādē Kaisles vilciens – iegūst jaunus akcentus un būtiski maina priekšstatu par hrestomātisko Blanšas tēlu

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Dailes teātra izrāde Kaisles vilciens — Regnārs Vaivars pret Antru Liedskalniņu