Meklēt...

Lūcis

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
9.2
1 vērtējums

Mēs būvējam atmiņas no tukšuma, no cilvēkiem, no neesošas sarunas; mēs veidojam dialogu caur interesi un tad iznirst bijusī realitāte, vēsture - mūsu pamats. Leģendārais režisors un aktieris Pēteris Lūcis ir izvēlējies šo laiku, lai atkal uz kādu brīdi atgrieztos savā teātrī.

Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
18. augustā, 2017.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Valmieras Drāmas teātra sezona šogad sākusies ar Elīnas Cērpas dokumentālo meklējumu "Lūcis". Vienā no pirmajām izrādes ainām tiek demonstrēti fragmenti no Viļa Lapenieka 1939. gadā uzņemtās filmas "Zvejnieka dēls". Tas šķiet tikai loģiski, jo, ja ārpusteātra ļaudis vēl atceras aktieri un režisoru Pēteri Lūci (1907–1991), tad tas lielā mērā ir, pateicoties viņa nospēlētajam Oskaram. Taču turpmākajā izrādes gaitā raibi dokumentālu un inscenētu kolāžu virknē Lūcis parādās kā vecmodīgs un, šodienas acīm raugoties, dīvains režisors.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Valmieras teātris vērienīgi piemin bijušo galveno režisoru triju stundu izrādē, kuras vērtīgākais atradums ir Imants Strads galvenajā lomā.

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Viena no izrādes baisākām ainām ir atraktīvas groteskas manierē nospēlētā sanāksme Kultūras ministrijā, kur Ivo Martinsona tēlotais ministrs burtiski iedzen zemē kādu vārdā nesauktu kritiķi par "augšām" netīkamu rakstu.