Meklēt...

Tuvā Pilsēta

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
4.5
2 vērtējumi

Kirils Serebreņņikovs atgriežas Nacionālajā teātrī ar jaunu piedāvājumu - pēc trim klasikas darbiem veidot vienu mūsdienu dramaturģijas darbu. Savam piedāvājumam viņš izvēlējies populārā un arī Latvijā pazīstamā lietuviešu dramaturga Marjus Ivaškēviča absurda komēdiju "Tuvā pilsēta", kas apspēlē tēmu par attiecībām ģimenē. 

 

Trīsdesmitgadnieki Ivo un Annika mīl viens otru, tomēr ģimenes dzīves rutīna, darbs un trīs bērni, dara savu, un Ivo gandrīz ik nedēļas nogali pazūd no mājām, lai pabūtu kopā ar draugiem un paskatītos uz savu dzīvi no malas - no otra Baltijas jūras krasta. Kad Annikai tas beidzot apnīk, arī viņa dodas uz otru krastu - paskatīties, kas ir tas, ko redz Ivo, un dzīve sagriežas ar kājām gaisā... 

Stāsts par to brīdi, kad mēs saviem slepenajiem sapņiem ļaujam iznākt no zemapziņas un tie ņem varu pār racionālo, ikdienas dzīvē tik noderīgo prātu.

Izrādes ilgums
2st. 50min. (2 cēlieni)
Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
4. martā, 2017.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Henrieta Verhoustinska

Serebreņņikovs savā baltajā operāciju zālē ir tik neitrāls, ka rada aizdomas: ideoloģiskā un emocionālā attieksme izrādes laikā rodas tikai skatītāju galvās, turklāt tā atkarīga ne vien no izrādes acu priekšā, bet arī no skatītāju zināšanām un pieredzes ar minētā režisora iestudējumiem un pat viņa personību.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Sevi dažkārt tik grūti ieraudzīt no malas, jo ikdienas rutīna apēd laiku un pasliktina redzi. Lai ieraudzītu, kas esam, dažreiz vērts atkāpties nostāk un pavērot savu dzīvi no malas. Viens to izdara no rīta pieceļoties, izejot pa durvīm un neatgriežoties, cits klusā ritmiskumā plēšot virtuves traukus, bet vēl kādam svarīgs ir iknedēļas rituāls – atkāpties, lai ieraudzītu no malas, un atkal gribētos pienākt tuvāk. Izrāde ir pilna ar indivīdos dzimstošu atklāsmju aukstumu, kas dzen meklēt sirds siltumu citos krastos.