Meklēt...

Dejas ateljē

Latvijas Jaunā teātra institūts

“Dejas ateljē” ir starptautiska radošā laboratorija, kas notiek Zunda dārzā Pārdaugavā un vairākās Rīgas publiskajās vietās no 5. līdz 16. septembrim. Tajā satikušies pieci jauni dažādu interešu un rokrastu horeogrāfi no Somijas, Latvijas un Portugāles, lai kopīgi kopīgi meklētu atbildes uz jautājumiem “Kāda ir radošā darba vērtība? Vai radošam procesam ir vieta ārpus studijas un mēģinājumu zāles – pilsētā, bibliotēkā, skvēros? Vai to var piedāvāt skatītājam tāpat, kā piedāvājam izrādes?”

Divus vakarus Rīgas “Dejas ateljē” vērs durvis apmeklētājiem. Dejotāji trīs stundu garumā darbosies publikas priekšā, sarunājoties, aicinot vērot vai sekot līdzi, un kopīgi piedzīvot to nedefinējamo stāvokli, ko sauc par radošo procesu. Visu vecumu skatītāji ir laipni gaidīti iegriezties Zunda dārzā jebkurā laikā no plkst 18.00 līdz 21.00 un uzkavēties tik, cik ilgi tīk!

Papildus mājvietai Zunda dārzā 13. septembrī “Dejas ateljē” viesosies Latvijas Nacionālās bibliotēkas vestibilā un 14. septembrī būs sastopams laukumā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas.

“Dejas ateljē” turpina laboratoriju sēriju, ko somu horeogrāfs Veli Lehtovāra uzsāka 2012. gadā uzsāka un kopš tā laika ir realizējis vairākās Eiropas pilsētās – Briselē, Helsinkos, Stokholmā, Lisabonā, Juvaskilā.

Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
9. septembrī, 2016.