Meklēt...

Brodskis/Barišņikovs

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
8.0
5 vērtējumi

Nobela prēmijas laureātu dzejnieku Josifu Brodski un leģendāro mākslas personību Mihailu Barišņikovu saistīja cieša draudzība, kas ilga 22 gadus līdz pat Brodska nāvei 1996. gadā. Abi atkal satiekas uz skatuves režisora Alvja Hermaņa iestudējumā. Šajā īpašajā teatrālajā piedzīvojumā Barišņikovs interpretē Brodska dzeju. Hermanis un Barišņikovs aizved skatītājus iedomātā pasaulē, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli. Dzejai skanot dzejnieka dzimtajā valodā, iestudējums BRODSKIS/BARIŠŅIKOVS ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli.

Sezona
2015 / 2016
Pirmizrāde
15. oktobrī, 2015.

Radošā komanda

Režisors Alvis Hermanis
Ģērbēja Ance Strade
Gaismu mākslinieki Gļebs Fiļštinskis
Lauris Johansons
Mūzikas autori Gatis Builis
Oļegs Novikovs
Izrādes direktore Gunta Bajāre
Izrādes vadītāja Linda Zaharova
Pirotehniķi Kalvis Kalniņš
Indulis Šverns
Scenogrāfe Kristīne Jurjāne
Tulkotājs Kārlis Vērdiņš
Video māksliniece Ineta Sipunova

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Stindzinoši. Alvja Hermaņa iestudējums „Brodskis/Barišņikovs” ir dzejas virtuoza Josifa Brodska maģisks dzejas priekšlasījums ar dejas meistara Mihaila Barišņikova mēmu kustību poētikas pilnām ilustrācijām. Tā ir senu paziņu tikšanās vietā bez nosaukuma, bet ar tirpstošu sajūtu, ka ļauts būt lieciniekam šim vārda un kustības dialogam.

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Jaunā Rīgas teātra izrādē "Brodskis/Barišņikovs" jebkādi iestarpinājumi elpas atvilkšanai ir likvidēti. Atstāts vien tīrs garīgais koncentrāts, kas iedarbojas ļoti spēcīgi. Un personiski. Es, tāpat kā daudzi citi man apkārt, pusotru stundu garo izrādi nosēdēju nepakustoties.