Meklēt...

1984

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.7
7 vērtējumi

R. Aiks un D. Makmillans radījuši dramatizējumu vienam no slavenākajiem pagājušā gadsimta literārajiem darbiem – Dž.Orvela romānam – antiutopijai „1984”.

Aprīlis, 1984. gads. 1984? 2014? Nav noteiktas pārliecības, ka tas bija 1984., nekad nav iespējams noteikt kādu datumu, nekļūdoties par gadu vai diviem vai…

Nekādi nevar zināt, kurā brīdī Domu policija Tevi novēro. Ikviens dzīvo pārliecībā, ka jebkuru skaņu un vārdu kaut kur dzird un ik kustību novēro. Jo Lielais Brālis redz visu. Tomēr Vinstons Smits sāk rakstīt dienasgrāmatu, satiek Džūliju un iemīlas…

Sezona
2014 / 2015
Pirmizrāde
5. decembrī, 2014.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Vajadzēja ilgāku laiku, lai vispār saņemtos rakstīt par Liepājas teātra jauniestudējumu "1984". Tēma, par ko teātris šoreiz runā, ir tik nepatīkama un aktuāla, ka pat domāt ir sāpīgi. Vienīgais "balzams", kas šajā situācijā kaut drusku nomierina, ir apziņa, ka režisore Laura Groza-Ķibere kopā ar radošo komandu izveidojusi mākslinieciski spilgtu un skaidru uzvedumu, tāpēc Liepājas teātris sevi atkal pierāda kā godīgu un ļoti drosmīgu sarunu biedru gudram un domājošam skatītājam.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Šis ir laiks, kad līdzās joprojām dzīvo un domā dažādas paaudzes. Tās, kuras totalitāras varas izdzīvojušas uz savas ādas, un tās, kuras totalitāras varas iepazīst masu kultūras atspulgos. Savukārt izvēle starp laimi un brīvību, ko aicina izdarīt Džordžs Orvels romānā "1984", šķiet, ārēji visnotaļ viegla. Laime, protams. Jo ar brīvību ne kurš katrs zina, ko iesākt, un kur sākas cita brīvība.