Meklēt...

M.Butterfly

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
1 vērtējums

Franču diplomāts Renē Galimārs tiesas procesa laikā atceras savas dzīves laimīgo laiku, kad viņš dzīvoja kopā ar Ķīnas operas dīvu Song Lilingu. Kā viņš varēja zināt, ka viņa izsapņotā, ideālā sieviete patiesībā ir Ķīnas valdības spiegs un vīrietis, kurš pārģērbies par sievieti? Atmiņu uzplaiksnījumos diplomāts izdzīvo stāstu 20 gadu garumā. Jautājums - vai šī kaislība bija tikai viņa paša fantāzija vai realitāte, bet tas ir viņa dzīves visnozīmīgākais notikums. Tikai reālajā dzīvē mīlestība var būt tik nereāla... Šis ir mūžsenais konflikts starp vīrieti un sievieti, starp Rietumiem un Austrumiem, starp rasu stereotipiem un fantāziju. Stāsts par slepenu mīlestību un sajauktām seksuālām identitātēm, kurš balstīts uz patiesiem notikumiem, kas šokēja pasauli 1986.gadā. „M.Butterfly" saņēmusi Tonija balvu kā gada labākā luga (1988). 1993.gadā režisors Deivids Kronenbergs uzņēmis filmu ar Džeremiju Aironsu galvenajā lomā. Izrādē piedalās kontrtenors SERGEJS JĒGERS (Song Lilingas alter ego).

Sezona
2013 / 2014
Pirmizrāde
8. novembrī, 2013.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Lauras Grozas-Ķiberes jauniestudējumam “M.Butterfly” izmantotā Deivida Henrija Hvanga luga sarakstīta turpat pirms trīsdesmit gadiem (1986), turklāt – par vēl senākiem notikumiem (60. un 70. gadi). Stāsta centrā – franču diplomāta un Ķīnas operas solistes/a attiecības gandrīz divdesmit gadu garumā. Gana intriģējoši un provokatīvi.

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Pēc ilgiem laikiem Dailes teātrī tapis uzvedums, ko gribas redzēt vairākkārt, jo tajā bez neikdienišķi spilgtiem, pat fascinējošiem aktierdarbiem ir arī detektīvintriga. Īstenībā – pat vairākas.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Maldīgi domāt, ka izrāde „M.Butterfly" ir par mīlestību vai arī par homoseksuālismu. Tā ir par apziņas rāmjiem un kultūrsadursmēm indivīdā katrā pašā. Stāsts, kurš aicina izģērbt patiesību kailu.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Dailes teātra izrādē M.Butterfly brīnumu rada divi aktieri – Juris Žagars un Dainis Grūbe