Meklēt...

Vectēvs

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
9.6
17 vērtējumi

Starplauks ir zemes josla, kas atrodas starp pretinieku pozīcijām. Joslas platums ir atkarīgs no vietas topogrāfiskajām īpatnībām. Reizēm šī josla ir tik šaura, ka var dzirdēt, kā otrā pusē sarunājas. 1945.gada ziemā Kurzemes cietoksnī bija gadījumi, kad abās ierakuma pusēs runāja latviski. Abi mani vectēvi krita. Viens – sarkanarmietis, otrs – leģionārs. Es mēģinu saprast – kāpēc?

Sezona
2008 / 2009
Pirmizrāde
16. janvārī, 2009.

Performanti

Radošā komanda

Režisors Alvis Hermanis
Dramaturgs Vilis Daudziņš
Scenogrāfs Uģis Bērziņš

Atsauksmes

Natasha – 10.0

Lieliski viss, kas vien var būt. Izrāde, aktieris, skatuves noformējums. Fantastika! Vienīgi pirms iešanas mazliet jāatkārto vēsture, lai nesanāk tā, ka nesaprot, par ko ir runa. :)

0
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Jaunais Rīgas teātris turpina savu iekopto stilu un virzienu. Oponējot visām Šekspīra traģēdijām kopā ņemtām, tiek stāstīti mūsu pašu stāsti. Vispirms tie bija "Latviešu stāsti", pēc tam asprātīgas etīdes par satikšanās tēmu Latviešu mīlestībā, bet tagad – psihoanalītisks pētījums par cilvēka motīviem, pārliecību un likteņiem vēsturiskos krustpunktos. Viļa Daudziņa un Alvja Hermaņa "Vectēvs" mēģina restaurēt II Pasaules kara notikumus atsevišķu cilvēku likteņos.