Meklēt...

Livejournal

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris

«Livejournal - tā ir izrāde, kurā jaunie aktieri sev tuvā un saprotamā valodā stāsta par vissāpīgākajām un viņu paaudzei raksturīgākajām problēmām. LJ – mūsdienu jaunatnes, kas dzīvo pēc zināmiem noteikumiem un likumiem, īpaša satikšanās vieta. Viens no šiem noteikumiem – anonimitāte. Tīklā cilvēki paslēpjas aiz tā saucamā «nika». Nav ne vārdu, ne adrešu, ne biogrāfiju – vien tikai simbolu kopums, bet aiz tiem – kāda liktenis. Tu vari rakstīt, spriedelēt, kliegt un dalīties savās domās par jebko, paliekot nevienam nezināms. Šis ir tas faktors, kas vedina cilvēku uz visapslēptāko un būtiskāko saskarsmes iezīmi, kas ir raksturīga teātrim – atklātību. LJ – tā ir sava veida mūsdienu cilvēcisko likteņu hronika, kas atklāj jaunās paaudzes problēmu būtību, pasaules uztveres specifiku un valodas īpatnības. Tas nav vienkārši dokumentālais materiāls – tas ir īpašs dzīves šķērsgriezums, kas spēj dažbrīd pārsteigt ar savu patiesumu, jūtu atkailinātumu un jaunā cilvēka neaizsargātību pasaules priekšā.

Izrādes tematika – mīlestības dienasgrāmatas. Tajās ir jaunu puišu un meiteņu, kuri pārdzīvo savas visspēcīgākās jūtas, jūtas, kas pēc izrādes veidotāju domām, ir visuma kronis jeb - mīlestība. Jādomā, ka emocionāli vispiesātinātākās, komplicētākās un pēc savas dabas un valodas teatrālākās ir tieši mīlestības dienasgrāmatas. 

Izrādē ir atrodami teksti no esošu lietotāju sešām reāli eksistējošām dienasgrāmatām. Izrādes autori ir atstājuši gandrīz bez izmaiņām visas stilistiskās īpatnības, hronoloģisku secību un citas izvēlēto dienasgrāmatu atšķirīgās iezīmes, vēloties saglabāt doto materiālu dokumentālumu. 

Pēc būtības Livejournal ir – pieci mīlestības monologi, atšķirīgi pēc sava problemātikas, valodas, spējas izpaust emocijas, bet apvienoti ar vienu vēlēšanos – tikt sadzirdētiem un saprastiem.»

Sezona
2007 / 2008
Pirmizrāde
27. oktobrī, 2007.