Meklēt...

Bērniņi...

Liepājas teātris

Bērniņi… ir stāsts par skolas jaunatnācēju Kolinu, kas savā iepriekšējā skolā bijis „izstumtais” un Roju – populārāko zēnu skolā. Rojs izvēlas draudzību ar savādo vientuļnieku Kolinu, kas tālāko notikumu gaitā pārvēršas dramatiskos pārdzīvojumos.

Izrāde nominēta Spēlmaņu nakts 2007/2008 teātra balvai piecās nominācijāsGada dramatiskā teātra izrāde, Gada scenogrāfs, Gada aktieris – Armands Kaušelis par Roja Bordena lomu, Gada aktrise otrā plāna lomā – Anita Kvāla par Bordena kundzes lomu, Gada spilgtākā debija – Ingus Kniploks par Kolina Džeikoba lomu un Jānis Lūsēns (jaunākais) par mūziku un skaņu partitūru

Izrādē stāsts par attiecībām ģimenē, jauniešu pašapliecināšanos, par draudzību, ticību, nodevību un agresiju. Izrāde aktuāla jauniešiem, taču tās tēma vēl svarīgāka pieaugušajiem, vecākiem, kas bieži ir aizņemti un nenojauš, kas notiek bērnu it kā nu pat jau patstāvīgajās dzīvēs. Sabiedrība mums līdzās zina pilnīgi visu, kas notiek publiskajā telpā, bet nezina, kas notiek viņu privātajos spēles „lauciņos”, viņu mājās, ģimenēs, ar viņu bērniem. Neuzklausīti un nesaprasti izrādes varoņi Kolins un Rojs meklē risinājumu paši, kaut pašsaprotami, ka palīdzība un dialogs ir vajadzīgi arī abu jauniešu mātēm, kas nomaldījušās pašradītajos priekšstatos slēpjas savā EGO.

Izrāde atgādina – cilvēki notic tam, ko tikai šķiet pazīstam tepat blakus. Un baidās no tā, ko nepazīst. Vai mēs izvēlēsimies neredzēt, kā formējas prāts, kas spējīgs uz ļaunumu? Varbūt tomēr ir vērts neignorēt šos brīdinājumu signālus, ko saņemam? Tāds ir izrādes veidotāju aicinājums ikvienam skatītājam.

Sezona
2007 / 2008
Pirmizrāde
10. aprīlī, 2008.

Radošā komanda

Kostīmu mākslinieks Ivars Noviks
Režisors Ivars Lūsis
Dramaturgs Ivars Lūsis
Mūzikas autors Jānis Lūsēns
Scenogrāfs Ivars Noviks