Meklēt...

Ķiršu dārzs

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris

Mēdz gadīties, ka dzīve apstājas kādā sarežģītā pagriezienā, nepārliecinoši atskatoties atpakaļ vai gluži pretēji – ar cerību lūkojoties tālāk. Tā bija, ir un būs… Režisors Fēlikss Deičs piedāvā nemirstīgās pārmaiņu traģikomēdijas jaunu traktējumu, jaunu tādēļ, ka katrai paaudzei būs savs «ķiršu dārzs» – jaunības ilūzijas un sapņi.

Fēlikss Deičs teic, ka viņa vēlme bijusi «apciemot Čehovu», cenšoties uzminēt mānīgi caurspīdīgā čehoviskā teksta būtību, un izrāde, patiesi, ir iestudēta klasiskā garā, tanī pat laikā, neliekot to nogurdinoši salīdzināt ar neskaitāmajiem šīs lugas iestudējumiem. Un diezin vai iemesls meklējams nedaudz neparastajos izrādes kostīmos, bet gan režisora īpašajā meistarībā – veidojot katru lomu, atklāt katra tēlotāja aktierisko individualitāti.

Aizkustinoša, neparasta, neaizmirstama izrāde, piepildīta ar čehovisku liriku, nostaļģiju un nepārliecinošu ticību nakotnei – tā, patiešām, arī ir klasika. Tādēļ līdz smeldzīgumam atpazīstami lugas varoņi un situācijas. Tādēļ skatītāju zālē vienaldzīgo nav.

Sezona
2002 / 2003
Pirmizrāde
4. decembrī, 2002.