Meklēt...

Nevaru ciest, ka viņi ēd tik skaļi

Koncertzāle "Lielais dzintars"

Mākslu laboratorijas “CirqueMusique” izrāde jauniešiem

Muzikālā cirka izrāde “Nevaru ciest, ka viņi ēd tik skaļi” vērš uzmanību uz to, kā pusaudži reflektē par apkārtējo pasauli. Sadzīviskie sīkumi piepilda lielāko daļu mūsu ikdienas, bet pusaudžu vecumā ierastās un pazīstamās lietas nereti izraisa konfliktus ar apkārtējiem – par to, ka kāds pārāk skaļi ēd, velk drēbes kaitinošā krāsā vai tur pildspalvu citādāk kā mēs gribētu. It kā muļķīgi, bet katrs no mums ir bijis situācijā, kad šādi sīkumi izprovocē uz pārspīlētu rīcību vai domām.

Vienlaikus aizkaitinājums par citu skaļo ēšanu norāda uz mūsu priviliģēto stāvokli – mums ir resursi. Un brīdī, kad sastopamies ar lieliem dzīves izaicinājumiem, vai kaut kas atgadās ar mūsu tuviniekiem, šie kaitinošie ikdienas paradumi aizmirstas un kļūst maznozīmīgi. Mēs pārstājam cīnīties cits ar citu

“Uztveriet mani nopietni, es vairs neesmu bērns! Mana māsa uzskata, ka viņa var mani komandēt tiki tāpēc, ka ir vecāka. Un manam skolotājam es nepatīku tikai tāpēc, ka man nepadodas matemātika. Bet man ir citas īpašības, kuras viņi neredz. Es varu lēkt. Tiešām ātri. Augšā un lejā, iekšā, ārā un visapkārt. Dzīve vienkārši nav godīga. Daži cilvēki ir pamanāmāki un saņem vairāk uzmanības, kamēr tie, kuriem ir problēmas, vienmēr tiek aizmirsti."

Izrādes ilgums
1st.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
26. aprīlī, 2024.