Meklēt...

Kad mēs mostamies

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
7.0
7 vērtējumi

Kad tēlnieks Ārnolds Rūbeks pēc ilgiem svešumā pavadītiem gadiem atgriežas dzimtenē, negaidītā atkal satikšanās ar Irēni – sievieti, kura bijusi iedvesma viņa pasaules slavu guvušajai skulptūrai – liek Rūbekam pārvērtēt visu savu mūža darbu. Abu satikšanās ir mēģinājums atgriezties pagātnē un vienlaikus liecība šādas atgriešanās neiespējamībai. Lai gan sākotnēji šī skulptūra bijusi ideāli pilnīgs mākslas darbs, pamazām tā kļuvusi par vilšanos un radošo strupceļu. Šo pārvērtību izskaidrojums slēpjas zudušā iedvesmā, tās trūkums vienādojams ar atteikšanos no patiesas otra cilvēka mīlestības.

1899. gadā sarakstītais darbs “Kad mēs, mirušie, mostamies” noslēdz Henrika Ibsena lugu ciklu, ko veido izcilā norvēģu dramaturga 90. gadu lugas – “Celtnieks Sūlness”, “Eijolfiņš” un “Juns Gābriels Borkmanis”.

Izrādes ilgums
1st. 40min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
14. jūnijā, 2023.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa
Režisors Toms Treinis
Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš
Mūzikas autors Miķelis Putniņš
Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Struka

Ja reiz visiem ir jānes upuri, lai piekļūtu Augšāmcelšanās noslēpumam, tad – visiem. Gribi vai negribi. Bez žēlastības

kroders.lv
kroders.lv - Toms Čevers

Izrādē ilgas ainas, kas pilnībā atbrīvotas no jebkādām fona skaņām, piepilda vienīgi pamīša runa, kas neglābjami liek ieklausīties tekstā, it kā aicinot publiku atzīt tā pašvērtību.

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Par tradicionālu šo izrādi nevar dēvēt, turklāt režisors savdabīgi akcentējis vairākas būtiskas nostādnes. Luga ir krietni īsināta..., tā koncentrējot uzmanību uz notikumu loģiku, piedevām izslēdzot to, kas mūsdienās var šķist dīvains, nesaprotams.