Meklēt...

Baltiešu armija

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
7.1
23 vērtējumi

Pēc E. Ozoliņa piezīmju motīviem

Komiska lekcija | Komēdija

No trimdas baltiešiem, apzināti tos pavairojot vajadzīgajā daudzumā, Īslandē jāizveido baltiešu armija, un, rūpīgi izvēlētā brīdī uzbrūkot PSRS, trīsdienu karā jāatbrīvo Latvija, Lietuva un Igaunija. Mākslinieka Edgara Ozoliņa rokrakstu atpazīst gan karikatūru, gan bērnu grāmatu ilustrāciju, gan erotisku fantāziju mākslā cienītāji, bet reti kurš zina, ka 70. gadu vidū – dziļos padomju laikos – Ozoliņš kaldina pats savu utopisku plānu par Latvijas neatkarības atgūšanu.

Izrādes ilgums
1st. 25min. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
31. martā, 2023.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa
Režisors Reinis Suhanovs
Gaismu māksliniece Lienīte Slišāne
Scenogrāfs Reinis Suhanovs

Atsauksmes

Kaktuss – 10.0

Radoši atrisināts iestudējums, vizuāli ļoti patika.

0
Aizkulises – 6.0

Neielīksmoja Reiņa Suhanova balss audio ierakstos.

0
GitaC – 9.0

Sen nebiju tā no sirds izsmējusies un arī aizkustināta nodomājusi “kā būtu bijis, ja…” Kolosāla dekorāciju transformāciju un aktieru tērpi!

0
la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Skatītāju domas par izrādi, kā dzirdēts un pārrunāts, atšķiras. Ir viedokļi, kas skatīto uztver kā jauku, mīļu komēdiju par padomju laiku un tautiešiem svešumā, bet ir citādi vērtējumi, saskatot norisēs nopietnus zemtek­stus. Varbūt iestudējums paver skatu uz vēstures daļu, kas bija paslēpta, un nu lieti noder nākamības domu atbalstam? Vēl viena mūsu daudzveidīgās kultūras lappuse ir atvērta un atdzīvināta, turklāt pārvērtējot to un padarot atkal vajadzīgu.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisors Reinis Suhanovs izrādē Baltiešu armija iedzīvina karikatūrista Edgara Ozoliņa vīzijas par alternatīvo Baltiju, kas Islandē uzkrāj dzīvo spēku atbrīvošanai no okupantiem