Meklēt...

Aizliegtais pianīns

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
8.2
65 vērtējumi

Traģikomēdija

Asprātīgs un traģikomisks stāsts par to, kā mūsu dzīvi ietekmē birokrātija un absurdi likumi, kuri neuzrodas no zila gaisa, tos sacer mūsu līdzpilsoņi. Kāda Latvijas Republikas amatpersona nolemj sava dēla bērnudārzam atdot klavieres, jo mājās klavieres stāv nelietotas. Bērnudārza jaunā vadītāja ir laimīga, jo valstij nav liekas naudas, lai sagādātu bērniem īstas klavieres. Un tad sākas nebeidzamu pārpratumu virkne, jo – tas ir “interešu konflikts”.

Izrādes ilgums
2st. 30min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
15. septembrī, 2022.
28.05
Otrdiena
19:00

Latvijas Nacionālais teātris, Lielā zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Izpārdots

Atsauksmes

Zane – 6.0

Viegla izrāde. Daudz jēlu joku. Pa dažam gaumīgam jokam ar’. Bet kopumā izrāde šaurai, konkrētai auditorijai, kas arī bija novērojams skatītāju rindās.

1
LAUMA IZAKA – 4.0

Lai gan tēma aktuāla, bet izrāde ļoti infantila. Atgādināja, ka tā būtu kādas kultūras nama vai amatierteātra teātra izrāde. Skatuves noformējums gan bija izdevies, bet režija, šoreiz kaut kas nebija.

1
Egle – 4.0

Švaki. Ja lasīta grāmata, tad izrāde ir liela vilšanās. Viss tik ilustratīvi un didaktiski - mēs labie, citi sliktie. Žēl.

1
user689629 – 8.0

Diemžēl nekā smieklīga. Dzīves īstenība. Māris Bērziņš un iestudējuma veidotāji veikuši labu izpētes darbu.

0
Vinetta_O – 10.0

Sen teatrī nebiju bijusi. Caur humoru atspoguļota skarbā patiesība. izcili! paldies!

0
harispuke – 10.0

Man loti patika izrade Aizliegtais pianins bija loti smiekliga un ari skumja. Bija par ko pardomat Haralds

0
la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Iestudējot izrādi “Aizliegtais pianīns” Nacionālajā teātrī, režisore Ināra Slucka radījusi darbu, kas liek iedziļināties principiāli svarīgos jautājumos.

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Nacionālā teātra sezonas atklāšanas izrāde Aizliegtais pianīns ļauj nolaist tvaiku un izbaudīt patīkamo upura lomu, lieki neuzdodot jautājumus, kur rodas tādas Sabīnes un cik "sabīnisma" ir pašā