Meklēt...

Vafeļu sirdis. Misija - tētis

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
8.9
18 vērtējumi

Lēna un Trille ir divi deviņgadīgi vienaudži, kurus vieno sirsnīga draudzība. Kopā viņiem patīk izzināt pasauli, un dažkārt ceļā rodas pārdrošas idejas, kuras gatavs atbalstīt pat Trilles mīļākais pieaugušais – vectēvs, kurš ir tikpat piedzīvojumu kārs kā mazdēls. Trilles ģimene ir liela, tajā mūždien kūsā pacilājošs dzīvesprieks, īpaši, ja ciemos ierodas vectante ar vislabāko sirdi un prasmi izcept pasaulē gardākās vafeles, savukārt Lēna dzīvo viena ar mammu. Tieši tāpēc kādu dienu Lēna nolemj izvietot pārdrošu sludinājumu, lai šo divvientulību mainītu. Trille ir Lēnas draugs un glābējs, ikreiz, kad Lēna kārtējo reizi kaut kur krīt un gāžas, tomēr mazās meitenes sirds kāro tikai pēc viena - tēta. Piedzīvojums abiem liek vieniem doties ar prāmi uz pilsētu, lai sapelnītu naudu, kopā vilties par lietām, ko abi nespēj ietekmēt, skumt par tuva cilvēka aiziešanu un uzzināt, ko nozīmē īsta draudzība.Izrādes dramaturģe Zane Zusta norvēģu rakstnieces Marijas Parras grāmatas “Vafeļu sirdis” (izdevniecība “Liels un mazs”, tulkojusi Jolanta Pētersone) notikumus pielāgojusi skatuves formātam, ļaujot mazajiem un lielajiem skatītājiem iegrimt aizraujošā, smieklīgā, mīļā un emocionāli piesātinātā stāstā. Vizuāli krāšņais, dziesmām un dejām bagātinātais iestudējums ļaus ģimenēm no jauna piedzīvot leļļu pasaules burvību.

Izrādes ilgums
2st.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
17. februārī, 2023.

Atsauksmes

Egle – 6.3

Dramaturgs nedaudz sabojājis oriģinālās autores sirsnīgi dabisko intonāciju ar muļķīgām intermediju pelēm, kuras savos dialogos izspēlē arī stereotipiskus un pastulbu jokus par sieviešu un vīriešu attiecībām. Stāsts it kā sirsnīgs, bet iestudējuma veidotāji pārcentušies ar to, ka gribējuši pārāk daudz no grāmatas sabāzt izrādē. Bet vizuāli - izrāde smuka.

0
Mireille – 10.0

Kolosāla izrāde! Viennozīmīgi skatīšanās vērta.

0
DainaTeatris – 9.0

Ļoti skaistas un gaumīgas lelles. Priecē arī kustīgais fons. Apbēdināja fakts, ka izrādē galvenie varoņi - bērni vizinās ar motociklu bez ķiverēm, tādejādi liekot domāt, ka var arī tā (režijas trūkums).

0
Dace – 10.0

Ļoti laba, sirsnīga izrāde!

0
Ilze Brokane – 10.0

Sirsnīgs stāsts par īstu draudzību. Mūsu ģimenei ļoti patika.

0