Meklēt...

Drama Queen

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
8.1
8 vērtējumi

Dokumentāls ceļojums

*Drāmas karaliene (drama queen) – cilvēks, kuram ir nosliece uz dramatizēšanu un pārmērīgu emocionalitāti.

“Tas ir stāsts par to, kā šis karš mani pārvērta par drāmas karalieni. 

Kā pārdzīvot bēgļu gaitas, bailes, vientulību, neizdevušos mīlestību un astoņus gadus ilgo attiecību izjukšanu? Izrāde - ceļojums ir balstīta manās bēgļu atmiņās, stāstā, par to kā Rīgā atradu sevi un emocionālajiem līkločiem ceļā līdz tam,” stāsta izrādes dramaturģe un galvenās lomas atveidotāja Sofija Meļņikova.

Izrāde ukraiņu un krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
25. novembrī, 2022.

Performanti

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Kristina Rezviha
Režisori Valters Sīlis
Sofija Meļņikova
Dramaturģe Sofija Meļņikova
Gaismu mākslinieks Niks Cipruss
Scenogrāfe Kristina Rezviha

Atsauksmes

bubitis – 6.0

bija spēcīga

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Zane Kreicberga

Izrāde Drama Queen ļauj man kā skatītājai satikties ar konkrētu ukraiņu sievieti un mākslinieci, kura šobrīd atradusi patvērumu Rīgā, un gan iepazīt viņas izjūtas, gan paraudzīties ar viņas acīm uz sevi. Šādos brīžos tīri “mākslinieciskie un profesionālie kritēriji” atkāpjas otrajā plānā, dodot vietu nepieciešamībai pēc godīgas sarunas.

kroders.lv
kroders.lv - Ulrika Māliņa

Izrādes ritms gan brīžiem šķiet saraustīts un haotisks, taču tas kaut nedaudz ļauj pietuvoties nemiera sajūtām, kādas izraisa kara šausmas, trauksme un neparedzamība.

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Dirty Deal Teatro ir iestudēts Sofijas Meļņikovas autobiogrāfiskais ceļojums no karadarbības skartās Harkivas uz Rīgu šī gada pavasarī, vienlaikus bēgot no toksiskām attiecībām, kurās viņa bija iestigusi gan dzimtenē, gan arī šeit. Tajā ir daudz vielas pārdomām par terorizētas tautas un indivīda tiesībām uz patību – par jaunās sievietes sevis konstruēšanu no jauna pilnīgi svešā, kaut arī rietumnieciski demokrātiskā vidē, sabiedrībā un valodā.