Meklēt...

Nelabā roka

Latvijas Kultūras akadēmija
Pievienot vērtējumu
8.2
6 vērtējumi

Kādas skolas teātra pulciņā jaunieši gatavo leļļu teātra priekšnesumu, līdz viena no lellēm atdzīvojas un sāk neadekvāti uzvesties. Rupji runājošā lelle saka visu, kas tai ienāk prātā, pārsteidzot ne tikai skolasbiedrus un skolotāju, bet arī pašu lelles vadītāju. Lelle pārkāpj jebkādas robežas, ievelkot arī pārējos lugas tēlus afērā, kurā atšķirības starp labo un ļauno ir visai izplūdušas.

Amerikāņu dramaturga Roberta Askinsa humora pilnā luga spēlējas ar domu, ka cilvēkā ir kaut kas no labā un kaut kas no ļaunā, bet normālibūtu, ja abas šīs puses atrastos sabiedrībā pieņemtiem priekšstatiem atbilstošā līdzsvarā. Askinsa darbs 2014. gadā saņēma balvu kā gada labākā “Off-Broadway” luga. Vēlāk tā iestudēta arī Brodvejā un Londonā. Londonas iestudējums nominēts Tonija balvai piecās kategorijās, tai skaitā – gada labākā luga.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
18. maijā, 2019.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Laura Jančauska
Režisors Kārlis Krūmiņš
Leļļu māksliniece Alīda Pērkone
Gaismu mākslinieks Dainis Sumišķis
Mūzikas autors Kristers Leitis
Scenogrāfe Laura Jančauska
Tulkotājs Kārlis Krūmiņš

Atsauksmes

Skujins – 8.5

Katrā ziņā, prieks par jauno aktierkursa studentu paveikto. Attiecīgi, kā jau diplomdarba izrāde, manāms, ka ir ielikti ļoti daudz elementi, ko vērtēt teātra profesionāļiem, bet kā skatītājam.. Kā skatītājam, melnā komēdija neaprobežojas ar lamuvārdiem un vulgaritāti. Un, gaidītās smieklu un izrietošo seku - asaru jūras, vairāk sanāca vairāk sanāca vērot aktiermeistarību. Meistarību paralēli darboties ar sevi un lelli. Un meistarība augsta. Pats sižets krāšņs. Iespēja aktieriem izpausties un skatītājam atrast katram savu sižeta līniju, kurai sekot. Katrā ziņā, prieks, ka ir šāds leļļu teātra aktieru kurss un prieks, ka skatītājam ir parādījusies iespēja redzēt leļļu/aktieru izsrādes, kuras nav "sarkangalvīte un vilks" vai "masha i medveģ". Prieks, ka ir leļļu teātra izsrādes ar piebildi "16+".

0