Meklēt...

Būt nacionālistam

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
8.5
2 vērtējumi

Nacionālista pasaulē savas tautas intereses ir svarīgākas par individuālajām. Draugi ir līdzīgi domājošie, kurus neinteresē mazās ikdienas problēmas un laicīgie labumi. Pretinieku ir daudz, taču viņi ir zināmi. Patiesās vērtības uzplauks atkal, par spīti tam, ka mūsdienu materiālajā pasaulē tās zaudējušas savu nozīmību. Īsteni patrioti nedrīkst pakļauties valdošajai varai, kura klanās dažādu starptautisku organizāciju priekšā. Lai dzīvotu šajā izaicinājumu pilnajā pasaulē, vispirms jāatmostas pašam un tad jāatmodina latviešu tauta. Šis ir stāsts par to, kā izrādes dramaturgs Matīss Gricmanis nonāca darbā Saeimā par palīgu pazīstamam nacionālistu deputātam un par to, kas viņu līdz tam noveda.

Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
13. aprīlī, 2017.

Radošā komanda

Režisors Valters Sīlis
Dramaturgs Matīss Gricmanis
Gaismu mākslinieks Lauris Johansons
Scenogrāfs Uģis Bērziņš

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Lauma Abramoviča

Uzzinot par topošo "Dirty Deal Teatro" izrādi "Būt nacionālistam", nodomāju, ka tas, iespējams, būs didaktisks, pat demagoģisks iestudējums, kurā tiks klaji paustas atsevišķu politisko spēku idejas un pārliecība, par ko daļēji vēsta izrādes nosaukums. Taču izrāde mani patīkami pārsteidza, jo, pretēji gaidītajam, redzēju dziļi personisku, atklātu, autobiogrāfisku stāstu par atjaunotās Latvijas valsts vienaudža centieniem līdzdarboties dzimtenes veidošanā.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Dramaturga Matīsa Gricmaņa atmiņu stāsts Būt nacionālistam par iesaistīšanos politikā intriģē gan ar pateikto, gan nepateikto.