Meklēt...

Momo!!!

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
4.8
23 vērtējumi

Jauns autors Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra repertuārā – mūsdienu franču dramaturgs Sebastjans Tjerī! Kritiķi viņa radošos risinājumus salīdzina ar tiem, kuri sastopami F. Kafkas un S. Beketa darbos, kā arī atzīmē viņa dialogu asprātību.

Luga "Momo" tika sacerēta un iestudēta 2015. gadā, un Sebastjans Tjerī kā profesionāls aktieris atveidojis šajā izrādē arī vienu no lomām.

Kā tas nereti ir ar gudriem stāstiem par cilvēku attiecībām, lugā organiski apvienots smieklīgais un nopietnais. Viss sākas ar atpazīstamāko no situācijām precēts pāris, Andrē un Loransa, iepērkas lielveikalā. Viss notiek kā parasti, līdz Andrē iepirkumu ratiņos parādās kaut kas negaidīts, un ne pēc viņa gribas...

Režisors Intars Rešetins "Absurds ir žanrs, kas tik ļoti raksturo šo laiku, tādēļ Sebastjana Tjerī absurda pilnā traģikomēdija ar tajā ietverto kodu, manuprāt, ir izcili piemērota sarunai ar šodienas skatītāju. Mēs dzīvojam ļoti dīvainā laikā un, domāju, nebūs pārspīlēti teikts – pat vēsturiskā –, kad uz zinātnes un medicīnas attīstības fona mums visapkārt valda samulsums, haoss, neziņa, dezinformācija, bailes, nāve, nemaz nerunājot par piesārņojumu un globālo sasilšanu. Viss ir ciklisks, viss, šķiet, reiz jau ir bijis. Iespējams, citās izpausmēs, bet bijis. Kā dzīvot tālāk? Kurp mēs kā civilizācija virzāmies? Tie ir jautājumi, kas nodarbina, kas skar ikvienu! Kurp aizvedīs civilizācijas progress? Vai mēs neesam pazaudējuši cilvēcību, sekojot straujajam dzīves tempam? Mēs katrs esam tik ļoti vērsti uz sevi, savu karjeru, panākumiem, dzīves komforta līmeni, savu vajadzību, īsti neprotot ne dzirdēt, ne redzēt, ne just, ne sarunāties. Šī izrāde ir kā kliedziens sajūtai par to neprātu, kurā atrodamies un kur kopā virzāmies. Absurdi traģikomisks kliedziens 2 cēlienos!"

Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
3. martā, 2022.

Atsauksmes

Dace – 10.0

Izcils darbs! Skatijos ar lielu interesi.Emocijas un pārdomas par dzīvi .Paldies visai komandai!

0
diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisora Intara Rešetina iestudējums Momo!!! Rīgas Krievu teātrī cenšas apvienot absurda traģikomēdiju, ģimenes drāmu un plakātisku aicinājumu pasaulei nākt pie prāta

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Izrāde "Momo!!!", ko Rīgas Krievu teātrī iestudējis režisors Intars Rešetins, runā par tiem, kuri vairs neprot ne redzēt, ne dzirdēt, ne sarunāties. Tas ir stāsts par nemīlestību ne tikai pret tuvāko, bet arī pret civilizāciju kopumā. Izrāde neļauj aizmirst šībrīža realitāti, bet liek domāt, kā no tās pamosties.

kroders.lv
kroders.lv - Maija Svarinska

“Kopumā tas viss virknējas vizuālu jautājumu ķēdē, ko savā programmiņas tekstā formulē Rešetins: “Kurp mēs virzāmies?””