Meklēt...

Ķiršu dārzs

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
8.6
7 vērtējumi

Liepājas teātris sezonas noslēgumā piedāvās skatītājiem pēdējo no izcilā krievu klasiķa Antona Čehova lugām „Ķiršu dārzs” – stāstu par aizejošo laikmetu un neizbēgamo progresu; par zudušo paaudzi – muižniekiem un viņu dzīvesveidu, kas varētu būt ideālā harmonija starp materiālo pasauli un garu, tradīcijām un attīstību, dabu un cilvēku. Un tomēr izrādās utopija, no kuras tik grūti atvadīties… “Ķiršu dārzs” ir viena no tām autora lugām, kuru vismaz pēc nosaukuma atpazīst lielākā daļa skatītāju, līdz ar to arī par lugas tēliem mūsu iztēle jau ir saveidojusi savu personisko mītu. Tad nu šie rēgi līdīs ārā no putekļainām pažobelēm, lai vēl vienu reizi satiktos un paklimtu kopā pa ķiršu dārzu, kurš kārtējo pēdējo reizi uzziedēs.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
14. jūnijā, 2019.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Novembri noslēdzošajā nedēļas nogalē aktrisei Inesei Kučinskai Liepājas teātrī tika svinēta apaļa dzīves jubileja. Īstais dzimšanas dienas datums viņai ir vasarā, kad ir atvaļinājumu laiks. Tomēr dzīves jubileja laimīgi iekritusi starp diviem jauniem un ļoti būtiskiem darbiem: aizvadītās sezonas izskaņā aktrise sagatavoja Raņevskas lomu Ditas Lūriņas iestudējumā "Ķiršu dārzs", savukārt jaunā sezona sākās ar absolūti traku izaicinājumu Elmāra Seņkova un Rasas Bugavičutes-Pēces trillerī "Šekspīrs".

diena.lv
diena.lv - Maija Svarinska

Antona Čehova lugas Ķiršu dārzs jauniestudējumā Liepājas teātrī režisore Dita Lūriņa nav aizgājusi prom no Čehova. Citātu, metaforu un vērojumu kopums ir ļāvis atrast izrādei sava veida vispārinājumu, kas atbilst viņas ieteiktajam lugas žanra apzīmējumam "rēgu sonāte"