Meklēt...

Bovarī kundze

Dailes teātris

Gistava Flobēra 1856.gadā sarakstītais romāns „Bovarī kundze" tiek uzskatīts par pasaules literatūras šedevru un visu laiku labāko romānu līdzās Ļeva Tolstoja „Annai Kareņinai". Paralēles starp šiem romāniem var vilkt arī sižetā - Emma Bovarī ir ārsta sieva, kuru moka garlaicība, kura dzīvo pāri saviem līdzekļiem un ielaižas grēcīgos sakaros, lai izrautos no provinciālās dzīves tukšuma un vienmuļības. „Bovarī kundzes" cilvēcisko kaislību demonstrējums ir tik ticams un saprotams tādēļ, ka šajā kaislību melodrāmā Flobērs ir aprakstījis reālus sava laika notikumus kādā ģimenē. Šeit praktiski nav pozitīvo varoņu, un ik notikumu pavērsienā ir jūtama autora skepse pret cilvēka dabu un rakstura vājībām. Tomēr Flobērs pilnībā nostājas līdzās saviem varoņiem - slavens ir viņa teiciens „Bovarī kundze esmu es pats!"

Sezona
2014 / 2015
Pirmizrāde
14. novembrī, 2014.
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Dailes teātra "Bovarī kundzes" skatuves iekārtojums ir iespaidīgs: skaists, gana jaudīgs, brīžiem grezns un arī tēlains. Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis un lietuviešu kostīmu māksliniece Jolanta Rimkute slavenajam Gistava Flobēra romānam radījuši patiešām lieliskas ilustrācijas. Savukārt Rolanda Atkočūna dramatizējums un režija diemžēl vairāk par vitālu ilustrāciju nepiedāvā.

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Bovarī kundze, pēc vispielaidīgākās morāles kritērijiem vērtēta, tik tiešām ir netikumīga sieviete. Tomēr savā netikumībā, precīzāk, pilnīgajā vienaldzībā pret ētiku, viņa ir neikdienišķa.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Dailes teātra izrāde Bovarī kundze – matemātisks vienādojums par vienu sievieti un daudziem vīriešiem